Columns

Sportscars: Column Jeroen Bleekemolen: Net niet gelukt om de zege te pakken

480_jeroen_sebring_portret_

We hebben een 2e plaats behaald tijdens de ALMS race op Mosport. Helaas werd de race door een heftige crash stilgelegd, anders hadden we waarschijnlijk weer een overwinning erbij.


Tim Pappas is de race gestart en reed het eerste uur rond op de 3e plaats.  Toen kwam er een yellow, waarbij we pech hadden en een ronde verloren op plek 1 en 2. De algemeen raceleider zat tussen ons in, waardoor zij door konden en wij precies achter de safety car kwamen. Ik ben de auto ingegaan en wist dat ik alles moest geven om deze race te kunnen winnen. En dat ging super!

Ik reed ronde na ronde de snelste tijd en liep al snel in. Na een uur vol gas onder groen had ik inmiddeld de leider alweer in zicht. Met nog 40 minuten te gaan was het geen probleem geweest hem in te halen. Helaas was er toen een mega crash. De vangrail was compleet weggeslagen, waardoor het niet mogelijk was om nog door te racen. De rijder was gelukkig ongedeerd. Het zag er heftig uit. Heel erg jammer voor ons, want ik kwam de pits binnenrijden op de bumper van de leider. Die had ik in de overgebleven 40 minuten zeker kunnen inhalen.

We hebben wel veel punten gepakt voor het kampioenschap, dus dat is mooi. En ik heb het baanrecord op Mosport ruim verbeterd. Er is nog maar een race te gaan voor de American Le Mans Series en dat is Petit Le Mans. Een race over 10 uur, of 1000 mijl. Als we 70% van de race in onze klasse afleggen, hebben we genoeg punten om kampioen te worden. Maar tijdens zo'n lange race kan veel gebeuren, dus het blijft wel spannend! En we gaan proberen te winnen, want het is natuurlijk super om Petit Le Mans op je naam te schrijven. De snelheid is er, nu nog iets meer geluk dan deze race en dan ziet het er goed uit!

Groeten,
Jeroen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet