NASCAR

NASCAR: Villeneuve eindigt als derde in spectaculaire Nationwidewedstrijd in Montreal

Oud wereldkampioen Jacques Villeneuve is op het naar zijn vader vernoemde circuit Gilles Villeneuve in Montreal in een spectaculaire Nationwide-wedstrijd als derde geëindigd. De wedstrijd werd verrassend gewonnen door Boris Said.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR/Lesley Ann Miller-LAT(Toyota Motorsports USA)

finish_montreal
Spectaculaire finish in Monteal tussen Boris Said en Max Papis. Jacques Villeneuve
heeft het nakijken.

Villeneuve derde op thuiscircuit. Zege voor Boris Said
Pas op zijn 47e slaagde roadcourse specialist Boris Said erin om een NASCAR-wedstrijd op zijn naam te schrijven. De Amerikaan die zoveel oval-specialisten de techniek van de “Road Circuits” heeft bijgebracht zegevierde nu eindelijk eens een keer zelf. In een eindsprint richting finish versloeg hij de Italiaan Max Papis. Het verschil tussen beiden bedroeg slechts 0.12 seconden. Even had de auto van Papis een klein voorsprongetje maar omdat de Italiaan in de tweede versnelling even de begrenzer toucheerde verloor hij momentum.

Boris Said: “Ik denk niet dat wij vandaag de snelste auto hadden maar wij beschikten wel over de beste racestrategie met Scott Zippadelli als crewchief. Het was ook de eerste keer dat ik met hem samenwerkte. Wij hadden een goede communicatie en hij vond het een goede wedstrijd. Je moest goed met het circuit en de remmen omgaan. Ik ben helemaal overdonderd. Even dacht ik zou gaan huilen maar dat gebeurde gelukkig niet, anders zou mijn vrouw mij uitgelachen hebben."

Ook de als tweede geklasseerde Max Papis was uiterst tevreden met zijn tweede plek. Max Papis: “Ik was eerste, ik was tweede en ik was weer eerste. Wat een fantastische wedstrijd. Alles hing van de laatste ronde af en hetgeen waar ik misschien wel het meest trots op ben is dat ik voor de eerste maal in mijn carrière in een auto zat waarmee ik op legitieme wijze kon winnen en de laatste bocht was allesbeslissend. Ik ben er trots op. Ik weet dat ik de eerste verliezer ben maar deze staat gelijk aan één van mijn beste overwinningen.”

villeneuve_montreal
Hij blijft spectaculair, die Villeneuve met zijn Dollar General Toyota.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet