Sportscars

Sportscars: Dumas/Graf winnen met Porsche RS Spyder

100829_alms_mosport_cytosport_porsche
Nog steeds goed voor overwinningen: Porsche RS Spyder op Mosport

Je mag er bij sommige evenementen in de VS al historisch mee racen, maar de Porsche RS Spyder is ook in de actuele racerij nog goed voor overwinningen, zo bleek maar weer eens tijdens de race voor de American Le Mans Series op het circuit in het Canadese Mosport. Het Frans/Duitse duo Romain Dumas en Klaus Graf voegde met de Porsche RS Spyder van het Amerikaanse CytoSport-team van Gregg Pickford opnieuw een zege toe aan de toch al indrukwekkende erelijst van Porsches LMP2-prototype. Dumas en Graf domineerden de hele race en eindigden tenslotte voor Simon Pagenaud en David Brabham in de Highcroft-HPD. Voorafgaand aan de laatste race van het seizoen, de tien-uursrace Petit Le Mans op het circuit van Road Atlanta, hebben Pagenaud en Brabham 16 punten voorsprong op Graf. De race op het circuit van Mosport Park werd een klein half uur voor het geplande einde gestaakt vanwege beschadigde vangrails als gevolg van een aanrijding tussen Luke Hines in de Orbit-Porsche en Jonny Cocker in de Drayson-Lola.

Tekst: René de Boer
Foto: Porsche AG


De overwinning in de GT-klasse ging ook naar Porsche dankzij Jörg Bergmeister en Patrick Long in de auto van het Flying Lizard-team. Dit duo zegevierde na een spannende strijd met de Risi-Ferrari-combinatie van Toni Vilander/Gimmi Bruni en de Rahal-Letterman-BMW van Bill Auberlen en Tommy Milner. De GTC-klasse leek een gemakkelijke prooi te worden voor Luke Hines en Bryce Miller met de Orbit-Porsche, tot het genoemde incident dat uiteindelijk leidde tot het staken van de race. Daarmee ging de zege in deze divisie naar Shane Lewis en Lawson Aschenbach in de Velox-Porsche, met Jeroen Bleekemolen en Tim Pappas op de tweede plaats.

Uitslag:

1. Dumas/Graf (Fra/Dui), Porsche RS Spyder, 2.19.01,795
2. Brabham/Pagenaud (Aus/Fra), HPD, op 4,620
3. Mowlem/Burgess (GBr/VSt), Lola-Judd, op 1 ronde
4. Jeanette/Julian (VSt), Oreca-Judd, op 4 ronden
11. J. Bergmeister/Long (Dui/VSt), Porsche 911 GT3 RSR, op 7 ronden (1e GT)
22. Lewis/Aschenbach (VSt), Porsche 911 GT3, op 13 ronden (1e GTC)
23. Pappas/J. Bleekemolen (VSt/Ned), Porsche 911 GT3, op 13 ronden (2e GTC)Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet