Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Koiranen Brothers oppermachtig in Most

480_nec_most_r3_korjus

Alle drie de races van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup in Most staan op naam van Kevin Korjus voor het Finse team Koiranen Brothers. De derde en laatste NEC race van het weekend tijdens de Truck Prix op Most werd gekenmerkt door regen die vaak kwam, maar niet doorzette. De 26 auto’s op slicks zetten dankzij de druppels een recordpoging ‘van de baan spinnen’ neer.

Tekst: Claire Dubbelman
Fotografie: Chris Schotanus

De jonge Est, die ook het Europees kampioenschap van de Formule Renault 2.0 aanvoert, mocht van pole position vertrekken. Omdat de startopstelling van de derde race gevormd wordt door het eindresultaat van de eerste race, kon zijn teamgenoot Jesse Laine de eerste startrij compleet maken.

480_nec_most_r3_start

Alle auto’s vertrokken op slicks, ondanks het predicaat van ‘wet race’ en het eerste water dat al op de startgrid naar beneden kwam. Na het startsein kwamen alle auto’s goed weg, waarbij Ghidi even de leiding nam. De meer ervaren Korjus wist echter beter om te gaan met de verraderlijke omstandigheden en nam al snel de leiding weer over.

Achter de eerste drie begon een soort waterballet waarbij over de hele race een recordaantal van veertien spins geteld werd. Een van de coureurs die zijn auto te allen tijde op de baan wist te houden was Kai Boller in een 2009 versie van de Formule Renault 2.0. Hij kwam dan ook verdiend als derde op het 2000 podium terecht.

De Deense Mikkel Mac reed ook een sterke race, wist met zijn auto op de baan te blijven en de snelheid erin te houden. Hij kwam voorbij aan Ghidi en loopt zo weer in op de leider in het tussenklassement. Ghidi leidt wel nog steeds met 293 punten, ten opzichte van Mac’s 267.

De volgende race van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup zal plaatsvinden op het Grand Prix circuit van Spa – Francorchamps, tijdens het Racing Festival op 2 en 3 oktober aanstaande.

480_nec_most_r3_podium

Uitslag Race 3:
1. Kevin Korjus in 26 min 30, 909 seconden
2. Mikkel Mac
3. Ludwig Ghidi
4. Rogier de Wit
5. John Bryant-Meisner
6. Dear Schilling
7. Frank Suntjens
8. Kai Boller
9. David Palmi
10. Sam Dejonghe

Stand algemeen klassement na 14 races:
1. Ludwig Ghidi met 293 punten
2. Mikkel Mac 267
3. Jeroen Mul 232
4. Liroy Stuart 222
5. Rogier de Wit 207
6. Sam Dejonghe 175
7. Jakub Schmiechowski 159
8. Kevin Korjus 150
9. Kevin Mirocha 87
10. Karl Oscar Liiv 83
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet