Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Korjus wint in laatste ronde

480_nec_most_r2

Het leek lang een Nederlandse overwinning te worden tijdens de tweede race van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup in het Tsjechische Most. Jeroen Mul voor Van Amersfoort Racing had een goede start en reed tot op de laatste meters aan de leiding van het veld. Kevin Korjus had echter andere plannen en stak in de laatste ronde voorbij.

Tekst: Claire Dubbelman
Fotografie: Chris Schotanus

480_nec_most_r2_mul

De nummer dertien voor Van Amersfoort was duidelijk als beste weg en wist zijn voorsprong op de leider in het EUROCUP klassement stabiel te houden, op iets minder dan een seconde. Achter hem ging het echter fout, met name voor teamgenoot Liroy Stuart. Stuart kreeg een tik en spinde, waarop een aantal achteropkomende coureurs in de problemen kwamen. De Poolse Schmiechowski ging in de rondte en in een poging de Kochanski coureur te ontwijken strandden Kowalewski en Ledermair in het grind.

In de tweede fase van de wedstrijd ziet Jeroen Mul het verschil met Korjus ieder rondje terug lopen met honderdsten van een seconde. Ondertussen lopen de twee wel weg bij de rest van het veld dat aangevoerd werd door Ludwig Ghidi.

In de allerlaatste meters was het dus de jonge coureur uit Estland die de Nederlander te snel af was, waarmee hij de tweede overwinning in het weekend behaalde. In het 2000 klassement met de één na laatste versie van de Formule Renault, was het Dear Schilling die voor zijn broer Daniel over de finish kwam. Alessio Picariello was knap derde in zijn tweede formule race ooit.

De volgende race van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup staat gepland voor zondagmiddag 16.00.

480_nec_most_r2_podium

Uitslag tweede race:
1. Kevin Korjus
2. Jeroen Mul
3. Ludwig Ghidi
4. Bart Hylkema
5. Mikkel Mac
6. Jesse Laine
7. Sam Dejonghe
8. John Bryant Meisner
9. Dear Schilling
10. Daniel Schilling
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet