Formule 1

Formule 1: Hamilton en Webber slaan belangrijke slag op Spa


Hamilton vliegt
Nu de race eindelijk echt op weg is kan Hamilton zijn ware potentie etaleren. De Brit rijdt een 1:53.0, terwijl Button niet verder komt dan een 1:54.3. Met de snelste auto op kop zit de wereldkampioen van 2008 dus op rozen.

In tegenstelling tot zijn teamgenoot weet Jenson Button geen gat te creëren. Vettel volgt op een halve seconde, maar kan aanvallend geen vuist maken tegen de topsnelheid van de McLaren. Robert Kubica zit een seconde achter Vettel in de Red Bull-tang. Webber zoekt net als zijn teamgenoot naar een gaatje en een mogelijkheid om een aanval te openen.

Alonso moet naar voren
Fernando Alonso haalt in deze fase veel auto’s gemakkelijk in, maar er zijn dan ook nog veel auto’s om in te halen voor de Spanjaard. Na zijn vervelende openingsfase vecht hij zich terug naar voren, maar het lijkt onvermijdbaar dat hij kostbare schade oploopt in de strijd om het kampioenschap.

Rosberg in het gedrang
De Mercedessen zitten weer rond de laatste puntenpositie, Rosberg rijdt negende, voor Petrov en Schumacher. Vitaly Petrov gaat buitenom in Les Combes dapper de strijd aan en hij passeert Rosberg. Schumacher profiteert ook, hij gaat zijn teamgenoot voorbij en tikt daarbij ook nog diens voorvleugel aan. Met een beschadigde vleugel kan Rosberg gelukkig wel verder.

Wachten is het devies
Na veertien ronden zouden normaliter de eerste mensen al aan een pitstop denken, maar met een nieuwe bui op de loer wil iedereen zo lang mogelijk afwachten om te kunnen anticiperen op de natuur.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet