Columns

Sportscars: Column Jeroen Bleekemolen: Eerste keer pole gemist

Voor het eerst dit seizoen in de American Le Mans Series heb ik niet de pole position gepakt. Tot de kwalificatie leek er weinig fout te kunnen gaan.

Tijdens de vrije training in de ochtend pakte ik de snelste tijd, 0,7 seconde sneller dan de 2e plaats. De auto voelde super. De laatste vrije training voor de kwalificatie pakte we weer de snelste tijd. Deze keer stond ik weer 0,7 seconde voor. We waren helemaal klaar voor de kwalificatie.

Toen ik naar buiten ging bleef mijn gas hangen, wat op een snelle baan als dit geen fijn gevoel is. Ik kon de auto nog net op de baan houden, maar kon nog niet op jacht naar een snelle tijd. Het team heeft het probleem kunnen verhelpen, maar het lukte net niet meer om de snelste tijd te pakken. Uiteindelijk kwam ik maar 0,1 seconde te kort en starten we morgen als 2e. Op zich een goede uitgangspositie, alleen had ik graag mijn pole position reeks voortgezet.

Morgen start Tim Pappas weer de race die over 2 uur en 45 minuten zal gaan. Het zal een zware en interessante race worden hier. Bandenslijtage is vrij hoog, dus strategie wordt belangrijk. Het team heeft veel getraind op pitstops, dus we moeten er klaar voor zijn!

Groeten,
Jeroen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet