Formule 1

GP2: Tweede plaats Van der Garde completeert dubbelzege

gp2_spa_giedo

Vanaf de negende startplaats is Giedo van der Garde de tweede race op Spa-Francorchamps als tweede geëindigd. Met teamgenoot Sergio Perez als winnaar betekent dit een dubbelzege voor het Barwa Addax Team.


Tekst: Daan Jeuken, foto: PR

Door zijn achtste plaats mag Rodolfo Gonzalez de tweede race vanaf pole starten, gevolgd door Van der Gardes teamgenoot Perez. Die opent na de start gelijk de aanval en op het rechte stuk richting Les Combes pakt hij de leiding. Van der Garde komt op p9 in de drukte, maar rukt wel op naar de vierde plaats.

Door de drukte in de eerste ronde komt er een safetycar de baan op om alle beetjes chassis op te ruimen. Na de herstart pakt Van der Garde de derde plaats van Oliver Turvey, vlak voordat er weer een safetycar de baan opkomt. Dit keer is het voor de gespinde Vietoris dat het veld geneutraliseerd wordt. Bij de herstart jaagt Van der Garde op de nummer twee Gonzalez, maar hij verremt zich voor La Source. Beide kemphanen hebben een slechte exit van de bocht, waardoor nummer vier Parente de twee kan aanvallen. Drie dik gaan ze over het rechte stuk richting Les Combes, maar het is uiteindelijk Van der Garde die aan de goede kant van de baan zit en de tweede plaats grijpt. Net zoals op de zaterdag komt Van der Garde dus ook in de tweede race als winnaar uit een zinderend gevecht. Dat is goede reclame.

De tweede plaats van Van der Garde maakt het Barwa Addax-feestje compleet, want met Sergio Perez als leider is het eindresultaat een mooie dubbelzege.

Uitslag race 2

1. Sergio Perez, 18 ronden
2. Giedo van der Garde, op 2.574
3. Alvaro Parente, op 3.583
4. Rodolfo Gonzalez, op 4.826
5. Oliver Turvey, op 7.060
6. Romain Grosjean, op 8.037
7. Marcus Ericsson, op 8.740
8. Davide Valsecchi, op 9.472
9. Adrian Zaugg, op 10.282
10. Luiz Razia, op 10.587
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet