IndyCar

IRL: Clevere strategie bezorgt Dario Franchitti zege op Chicagolandpitstop_sarah_fisher
Prachtig optreden van Sarah Fisher op Chicagoland.


Will Power: “Dit was een fout die wij ons absoluut niet konden veroorloven. Maar we staan gelukkig nog steeds bovenaan in het kampioenschap. Ik heb in ieder geval bewezen dat ik op de ovals competitief kan zijn. Ook moet ik zeggen dat ik enorm van het racen heb genoten. Ik wist niet dat ik zo goed op de ovals kon racen.”

Een mening die niet alle rivalen deelden, want sommigen van hen vonden zijn “moves” vrij onvoorspelbaar. De Brit Dan Wheldon, die als tweede eindigde: “Het was moeilijk om met hem te duelleren. Hij gaf mij geen enkele ruimte.” Penske-coureur Ryan Briscoe lag ruim 113 ronden op kop maar eindigde uiteindelijk als 11e.

Uitstekend optreden Sarah Fisher
Hoewel Indycar veterane Sarah Fisher op een ander brandstofschema zat deed zij het uitstekend. Na de tweede neutralisatie reed zij tien ronden aan de leiding maar moest die na tien ronden afstaan. Daarna wist zij haar tweede plek kranig te verdedigen totdat zij voor een reguliere stop naar binnen moest. Fisher eindigde uiteindelijk als 15e en was daarmee na Danica Patrick(14e) de tweede beste dame in de wedstrijd. Milka Duno eindigde als 19e, Simona de Silvestro als 23e en Ana Beatriz als 24e Ook onze zuiderbuur Bertrand Baquette deed het uitstekend op de oval van Chicagoland. Hij eindigde als 12e.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet