Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Korjus houdt hoofd koel in eerste race op Most

nec_most_zat_2

Na een mooie kwalificatiesessie tijdens de Truck Prix van Most, volgde op zaterdagmiddag een bewogen race. Alle zesentwintig deelnemers van de Northern European Cup kwamen goed weg, tot zeker vijf coureurs crashten in de eerste bocht. Korjus kwam als beste uit de strijd in de Formule Renault 2.0, terwijl Alessio Picariello zijn allereerste race in een formule auto reed en direct het 2000 klassement won.

Tekst: Claire Dubbelman
Foto's: Chris Schotanus


De race begon met twintig minuten vertraging, omdat de marshalls eerst de baan vrij van Truck olie moesten maken. Toen eenmaal de lichten op groen gingen en het hele veld vertrok, ontstond er een enorme chaos in de eerste bocht. Jeroen Mul, Richard Gonda en Leopold Ringbom werden de voornaamste slachtoffers, waarbij de Nederlander als enige zijn weg kon vervolgen.

nec_most_zat_1

Vier rondes achter de safety car volgden. Jesse Laine en Liroy Stuart konden het beste van de startchaos profiteren en sloten achter leider Korjus aan. Stuart kon helaas niet het juiste tempo vinden en moest in de daarop volgende rondes twee plaatsen afstaan aan concurrenten Ludwig Ghidi en Mikkel Mac.

De jarige Ludwig Ghidi deed dan ook de beste zaken voor het Formule Renault 2.0. De Belg leidt het kampioenschap momenteel en heeft met de twee gastrijders van het Finse Koiranen Brothers op de eerste twee plaatsen weinig te vrezen voor zijn positie in het tussenklassement.

De volgende race van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup vindt plaats op zondag 29 augustus, om 11.35.

nec_most_zat_4

Uitslag Race 1:
1. Kevin Korjus in 25 minuten en 39.616 seconden
2. Jesse Laine
3. Ludwig Ghidi
4. Mikkel Mac
5. Liroy Stuart
6. Sam Dejonghe
7. Rogier de Wit
8. Alessio Picariello
9. Dear Schilling
10. Jeroen Mul
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet