GT

Div: Marius Ritskes rijdt met Mika Salo op de Nürburgring

100826_corvette_ritskes
Mika Salo en Marius Ritskes delen de Callaway-Corvette met nummer 28

Gisteren maakten we al melding van onze landgenoten, die komend weekeinde in de Duitse ADAC GT Masters in actie komen op de Nürburgring. Naast de al genoemde titelpretendent Peter Kox (Reiter Engineering-Lamborghini) en het aevitae-Bleekemolen Racing-duo van Michael Bleekemolen en Ronald van de Laar komen er met Marius Ritskes en Dennis Retera nog eens twee Nederlanders aan de start. Ritskes en Retera rijden elk met een Corvette Z.06R-GT3 van het team Callaway Competition van Ernst Wöhr. Ritskes heeft daarbij een wel heel prominente teamgenoot.

Tekst: René de Boer
Foto: PR


Normaliter rijdt Marius Ritskes samen met Jan Lammers, maar die moest voor dit weekeinde afzeggen. Er werd snel een competente vervanger gevonden in de persoon van oud-Formule 1-coureur Mika Salo. “Hiervoor dank ik ook het Mad Croc-Energy Drink-team, want daar rijdt Mika op de Nürburgring in het WK GT1. Dit team heeft het mogelijk gemaakt dat wij nu samen in de ADAC GT Masters rijden”, zegt Marius Ritskes.

Teambaas Ernst Wöhr ziet het helemaal zitten: “Super dat we op de Nürburgring iemand van het kaliber van Salo in ons team hebben. Onze Corvette schijnt bij oud-Formule 1-coureurs in de smaak te vallen, want ook Olivier Panis rijdt met een Callaway-Corvette in het Frans GT-kampioenschap.” Naast Ritskes rijdt zoals gemeld ook de Eindhovenaar Dennis Retera voor het team Callaway Competition. Hij deelt de Corvette met de Oostenrijker Augustin “Gusti” Eder.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet