Belcar

Belcar: Rudolph Racing kiest voor Belcar in 2006

Rudolph Racing dat afgelopen jaar met Roger en Edward Grouwels als derde met de Dodge Viper in het DSC eindigde heeft voor het seizoen 2006 voor de Belcar gekozen.

Tekst PR/Willem J.Staat.

 Rudolph Viper

De Rudolph Viper verhuist naar de Belcar Endurance series.Foto: Willem J.Staat

Logistieke redenen
Roger Grouwels licht het besluit van de switch toe":"Wij hebben afgelopen jaar een fantastisch jaar in de DSC gehad, maar wij wilden eveneens om logistieke redenen op een ander niveau racen. De 24 Uurswedstrijd, die in de Belcar kalender is inbegrepen trekt ons enorm aan"

Grouwels TC Racing
In tegenstelling tot het verleden zal de Viper in eigen beheer in samenwerking met Grouwels Touring Cup Racing gerund worden. Roger Grouwels hierover: "Wij gaan dit jaar alles in eigen hand houden. De volledige opbouw van een zelfstandig team met alle bijkomende zaken zullen in eigen huis geregeld gaan worden."

Klasse 2
De Dodge Viper wordt komend seizoen in Klasse 2 ingezet, oftewel de voormalige GTB klasse. Ook wordt de wagen volledig aangepast aan het nieuwe GT3 reglement wat de switch naar andere kampioenschappen of gastoptredens zonder al teveel aanpassingen zal vergemakkelijken."Ons doelen zullen voor 2006 voornamelijk bestaan uit het meer leren, begrijpen en werken met de Viper en hopende op enkele successem tijdens het seizoen" aldus Edward Grouwels, de jongste van de twee gebroeders.

Hoogtepunt 24 Uren van Zolder
De 24 Uren van Zolder moet het hoogtepunt van het seizoen worden. Teammanager Patrick van Doorn hierover: "Deze wedstrijd is de Viper op het lijf geschreven en we willen hier zeker een woordje meepraten wat de puntenverdeling betreft"Ook de uitstap van de Belcar op de Eurospeedway Lausitz in juli is een belangrijke uitdaging voor het team.Op dit moment wordt de Viper van de allerlaatste specificaties voorzien en het Rudolph team verwacht begin februari met haar testprogramma aan te vangen, waarna men zich langzaam gaat focussen op de openingswedstrijd, die op 9 april op Spa Francorchamps plaatsvindt. "2006 wordt een spannende uitdaging voor Rudolph Racing" aldus teammanager Patrick van Doorn.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet