Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Vol programma in Most met bijna 30 auto’s

480_nec_most_prev_2

De Northern European Cup staat in de startblokken om af te reizen naar Tsjechië voor de zesde ronde van dit seizoen. Voor de tweede keer in de geschiedenis van het NEC, hebben de achtentwintig coureurs de kans om deel te nemen aan drie races in één weekend.

Het evenement in het Tsjechische Most begint op donderdag de 26ste van augustus met de allerlaatste testdag van 2010. De teams en coureurs kunnen tijdens deze dag de baan leren kennen en de juiste afstelling vinden voor het aanstaande raceweekend.

480_nec_most_prev_1

De serie verwelkomt een relatief hoog aantal gastteams en coureurs op de grid in Most. Zo zijn er vier auto’s van EUROCUP team Koiranen Brothers in het veld van de Formula Renault 2.0 te vinden. Onder deze auto’s bevindt zich Kevin Korjus, voorheen NEC coureur en koploper in het huidige EUROCUP klassement.

De Formule Renault 2000 voegt nieuwe teams zoals het Hongaarse ACS Motorsport SE toe aan de lijst en ziet eerdere gasten terug. De Slowaakse Richard Gonda en Tsjechische David Palmi deden onder andere in Oschersleben mee in dit klassement. Daarnaast brengen gevestigde teams zoals SL Formula en P1 Motorsport nieuwkomers Picariello en Rinbom mee.

Na de testdag op donderdag, volgt een vrije training van dertig minuten op vrijdag. Zaterdagmorgen biedt plaats voor de kwalificatie om 11.20 uur, gevolgd door de eerste race om 15.55 later die dag. Race twee en drie staan gepland om 11.35 en 16.00 op zondag de 29ste van augustus.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet