Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

Div: Vele Nederlanders aan de start op de Nürburgring


fia_gt_groepsfoto
Groepsfoto met Sven Hannawald, Stef Dusseldorp, Marc Hennerici, Peter Geishecker, Hermann Tomczyk en Johannes Stuck

Vier Nederlanders in GT1

In het FIA GT1-WK komen, althans volgens de voorlopige inschrijflijst, Xavier Maassen en Jos Menten aan de start met een Corvette voor Mad-Croc-Racing en zou Mike Hezemans samen met Marc Hennerici rijden met de Phoenix-Carsport-Corvette, maar inmiddels weten we dat Hezemans vanwege een blessure forfait moest geven. Peter Kox bestuurt een Reiter-Lamborghini, samen met de Duitser Christopher Haase, terwijl Nicky Pastorelli een Lamborghini van het All-Inkl.com-team deelt met de Duitser Dominik Schwager.

Peter Kox heeft ADAC GT Masters-titel in vizier

In de ADAC GT Masters, waarin volgens FIA GT3-reglement wordt gereden, staat onze landgenoot Peter Kox samen met zijn Duitse teamgenoot Albert Fürst von Thurn und Taxis aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap. Het duo rijdt met een Reiter-Lamborghini en kan dit weekeinde op de Nürburgring zelfs al kampioen worden, al wordt dat met maximaal ballastgewicht geen eenovudige opgave. Een nieuwe aanwinst in deze klasse is regerend Dutch GT4-kampioen Christiaan Frankenhout, die voor de laatste twee ADAC-GT-Masters-evenementen van dit seizoen onderdak vond bij het Team Rosberg. Op de Nürburgring deelt hij de Audi R8 LMS met de Oostenrijker Bernd Herndlhofer. Daarnaast komen Michael Bleekemolen en Ronald van de Laar in actie met de Porsche 911 GT3 van het team aevitae Bleekemolen Racing.

fia_gt_dusseldorp
Stef Dusseldorp (rechts) rijdt in de Duitse ATS Formule 3 Cup

Van Amersfoort Racing zorgt voor Nederlandse inbreng in Formule 3

In de Duitse ATS Formule 3 Cup, die dit weekeinde ook op de Nürburgring in actie komt, zorgt Van Amersfoort Racing voor de Nederlandse inbreng. Het team uit Huizen brengt drie auto's aan de start voor Stef Dusseldorp, de Duitser Daniel Abt en de Oostenrijker Willi Steindl. Dusseldorp, vorig jaar runner-up in de eindstand van de Duitse Cup, staat momenteel op de vierde plaats in het rijdersklassement, maar de onderlinge verschillen zijn uiterst klein. Als opstapklasse in de formulewagenracerij komt de Duitse ADAC Formule Masters ook dit weekeinde in actie. Hierin worden maar liefst drie races afgewerkt, de Nieuw-Zeelander Richie Stanaway heeft hier na negen overwinningen al een straatlengte voorsprong.

HTC Dutch GT4 en GT4 European Cup

Dat het startveld in de GT4-races op de Nürburgring grotendeels uit Nederlanders bestaat, is vanwege de deelname van het HTC Dutch GT4 Championship natuurlijk geen verrassing. Anders dan bij de DPP-evenementen in Nederland bestaat het wedstrijdprogramma dit weekeinde ook voor de coureurs uit het HTC Dutch GT4 Championship uit twee sprintraces van elk 40 minuten. Reikhalzend wordt uitgekeken naar het debuut van de Camaro's van Equipe Verschuur, waarvoor na een laatste testsessie, gisteravond op Circuit Park Zandvoort, groen licht kon worden gegeven. Ook in de GT4 European Cup staat met Paul Meijer overigens een landgenoot bovenaan in het kampioenschap.

Volop te beleven dus, komend weekeinde op de Nürburgring. Op zaterdag zijn er kwalificatietrainingen en races van alle klasses (race GT1 om 14.15 uur, GT4 om 17.10 uur) , op zondag loopt het progranmma met in totaal vijf races van 8.45 tot 16.15 uur.

fia_gt_boot
Zagen we ook nog bij de persconferentie: Cigarette-powerboat, het instapmodel, met 2x640 pk...


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet