GT

Div: Vele Nederlanders aan de start op de Nürburgring

fia_gt_groepsfoto_autos
Corvettes en Maserati's: een paar van de auto's die komend weekeinde op de Nürburgring racen


Wie dit weekeinde niet kiest voor de Formule 1 in Spa, heeft een meer dan uitstekend alternatief: op de Nürburgring rijden het FIA GT1 Wereldkampioenschap, het HTC Dutch GT4 Championship en de European GT4 Cup, alsmede de Duitse ADAC GT Masters, ADAC Formule Masters en de Duitse ATS Formule 3 Cup. Behalve in de Formule Masters komen er in elk van deze klasses Nederlandse coureurs in actie en het weekeinde belooft een grandioos spektakel te worden met vier dagen actie, zo vernamen we gisteren tijdens een persconferentie bij 'Maranello Motors', de Ferrari- en Maserati-dealer in Keulen.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


Zoals bekend heeft de wereldwijde autosportfederatie FIA vier officiële wereldkampioenschappen, en het is wel opmerkelijk dat drie daarvan op drie achtereenvolgende weekeinden in Duitsland in actie komen, en dan ook nog onder de vlag van de ADAC. Vorige week was er de Duitse WK-rally in en om Trier, komend weekeinde dus het FIA GT1-WK op de Nürburgring en volgende week het WK Toerwagens op het circuit van Oschersleben. Waar de rally en het WTCC al bekend zijn, is het FIA GT1 WK dit jaar nieuw. "We zijn er best trots op dat we ook dit WK naar Duitsland hebben weten te halen. Er zijn niet zo heel veel landen als lid van de FIA waar allevier de WK's in actie komen", verklaarde Hermann Tomczyk, sportpresident van de ADAC. Op dit moment schiet ons inderdaad alleen Groot-Brittannië te binnen.

fia_gt_tomczyk_geishecker
Vlnr Peter Geishecker, hoofd sport van de ADAC Nordrhein, PR-man Michael Kramp en ADAC-sportpresident Hermann Tomczyk

1000-kilometer-race opgeofferd, mooi evenement ervoor terug

Om het FIA GT1-WK te kunnen binnenhalen, werd de 1000-kilometer-race op de Nürburgring, die meetelde voor de Le Mans Series, opgeofferd, maar daar komt wel een mooi evenement voor terug. "Het was ons idee om zoveel mogelijk GT-series te laten rijden, dus naast de GT1 ook de GT3 in de vorm van de Duitse ADAC GT Masters en de GT4 in de Europese GT4 Cup en het Nederlands GT4-kampioenschap", vertelde Peter Geishecker, hoofd sport van de organiserende ADAC Nordrhein.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet