Columns

Sportscars: Column Jeroen Bleekemolen. Zege op Road America en leiding in kampioenschap!

480_jeroen1

Ik heb de American Le Mans Series race op Road America gewonnen. Het was een van de mooiste races van het jaar tot nu toe. Er gebeurde enorm veel, waardoor er vaak yellows kwamen. 

Tim Pappas is gestart. Hij werd van de baan gereden door een LMP en viel terug. Na een super pitstop onder de safety car kon ik de auto overnemen op de 2e plaats. Vanaf die plek kon ik bij de herstart meteen de kop pakken en wegrijden. Om helemaal zeker te zijn hebben we nog een extra stop gemaakt om te tanken onder een yellow. Daardoor viel ik terug naar de 4e plaats. Na 2 ronden lag ik alweer op kop en kon de race controleren.

Dit was onze 4e overwinning dit seizoen en hiermee hebben we weer goede zaken gedaan voor het kampioenschap. We staan zowel eerste in het team als het rijders kampioenschap. En dat ondanks het missen van de eerste race. 
Er zijn nog twee races te gaan in de ALMS. Komend weekend rijden we in Canada op het circuit Mosport. Begin oktober is de finale in Atlanta tijdens Petit Le Mans. Spannende tijden dus!

Ik ga nu een paar dagen naar mijn team in Boston en dan door naar Toronto. Hopelijk kunnen we zo doorgaan. Mijn prestaties vallen hier enorm op en bieden goede kansen voor volgend seizoen. Dus dat is erg leuk. Ik kijk alweer uit naar de volgende race in Canada, op weer een nieuw circuit voor mij.

Groeten,
Jeroen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet