NASCAR

NASCAR: Kyle Busch onverslaanbaar op Bristol

Op de Bristol Speedway kon JGR-coureur Kyle Busch na twee eerdere zeges in de Nationwideseries en de Camping World Truck Series er afgelopen weekend nog een derde aan toevoegen. Hij won tevens de belangrijkste, de NASCAR Sprint Cupwedstrijd.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

bristol_kyle_busch_sprint_cup_r2
Kyle Busch op weg naar de zege in Bristol. Jimmie Johnson bakte er weinig van.

Drie weekendzeges voor Kyle Busch
Na de gebeurtenissen in de Nationwide-wedstrijd een dag eerder, werd Kyle Busch door ruim 155.000 betalende toeschouwers uitgejouwd en uitgefloten. Het deerde hem weinig want de JGR-coureur schreef eveneens de NASCAR Sprint Cupwedstrijd op Bristol op zijn naam Busch startte als 19e maar kwam pas in de 172e ronde op kop te liggen. Vervolgens reed de JGR-coureur van de resterende 328 ronden maar liefst 282 ronden op kop.

Alleen Jamie McMurray en David Reutimann leken voor Busch in de slotfase even een bedreiging te vormen In de 429e ronde ging Busch aan David Reutimann voorbij en reed de laatste 172 definitief op kop. Door vrij snel onder groen naar de pits te gaan maakte Reutimann een tactische zet en kon daardoor even op kop rijden.

Voor Kyle Busch was het zijn vierde overwinning op Bristol en zijn derde dit seizoen. Kyle Busch: “Op deze baan worden je dromen werkelijkheid. Winnen staat hier bovenaan de lijst.. Voor mij betekent hier net zoiets als het winnen van de Daytona 500 of op mijn thuiscircuit in Las Vegas winnen.”

Pech voor Jimmie Johnson en Tony Stewart
Hoewel de Chevrolets van Jimmie Johnson en Tony Stewart in het begin van de wedstrijd de toon zetten, beleefden beide coureurs een slechte dag op Bristol. Van de eerste 250 ronden reed Johnson er maar liefst 175 op kop maar in de 262e ronde werd hij bij een herstart door de Earnhardt Ganassi Chevrolet van Juan Pablo Montoya getoucheerd en moest lange tijd aan de kant. Met een achterstand van ruim 85 ronden keerde regerend kampioen Johnson weer terug op de baan en werd uiteindelijk als 35e geklasseerd. In de laatste zeven wedstrijd eindigde Johnson zesmaal buiten de Top 10! In de totale puntenstand zakte Johnson naar de negende plek.

bristol_jonge_busch_fan
Deze jongedame steekt haar mening over Kurt Busch
niet onder stoelen of banken. Voor Busch heeft de jeugd
de toekomst!

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 500 ronden
2. David Reutimann Toyota 500 ronden
3. Jamie McMurray Chevrolet 500 ronden
4. Clint Bowyer Chevrolet 500 ronden
5. Kasey Kahne Chevrolet 500 ronden
6. Ryan Newman Chevrolet 500 ronden
7. Juan Pablo Montoya Chevrolet 500 ronden
8, Greg Biffle Ford 500 ronden
9. Kurt |Busch Dodge 500 ronden
10. Matt Kenseth Ford 500 ronden


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet