NASCAR

NASCAR: Kyle Busch wint Nationwide na clash met Brad Keselowski

Op de oval van Bristol zegevierde JGR-coureur Kyle Busch afgelopen weekend in de Nationwide-wedstrijd. In plaats van een staande ovatie mocht Busch niet ten onrechte een luid fluitconcert en boegeroep in ontvangst nemen.

Tekst Willem J. Staat
Foto: NASCAR

bristol_busch_keselowski_r2
En daar gaat Brad Keselowski. Een koekje van eigen deeg na alle akkefietjes met
Carl Edwards eerder dit seizoen?


10e Nationwidezege voor Kyle Busch
Op de Bristol Motor Speedway boekte Kyle Busch afgelopen weekend zijn 10e zege in de Nationwideseries. Het werd hem door het publiek niet in dank afgenomen Met nog amper 31 ronden te gaan gleed Busch aan Penske-coureur Brad Keselowski voorbij. Maar aangezien de Penske-coureur bleef aandringen gaf Busch hem een doelbewust zetje. Keselowski viel naar de 14e plek terug, terwijl Busch nog een aantal neutralisaties in de slotfase zonder kleerscheuren wist te doorstaan.

Kyle Busch: “Ik racete misschien wel 12-15 ronden tegen hem en toen ik dacht dat ik van hem af was, kwam hij terug en reed nog eens van achter tegen mij aan. Dat is Brad Keselowski, dus besloot ik voor de volgende bocht te gaan en ik dumpte hem. Hij doet het toch met iedereen. Dus waarom zou ik hem niet kunnen dumpen? Busch werd door het publiek uitgejouwd en uitgefloten terwijl Keselowski luide toejuichingen in ontvangst mocht nemen,

Keselowski: “Hij speelde het goed. Hij dacht dat ik van mijn gas af zou gaan maar ik deed het niet. We zullen er hard voor gaan werk om hem week na week te verslaan.” Omdat Keselowski een voorwaardelijk schorsing aan zijn broek heeft na verschillende akkefietjes met Carl Edwards, hield hij zich in. Keselowski: “Ik sta gewoon met mijn rug tegen de muur als ik iets zou willen ondernemen.” Dale Earnhardt Jr. die vierde eindigde sprak Keselowski na de wedstrijd vaderlijk toe. “Ik heb hem gewoon verteld dat hij hier voorlopig een deel van zijn leven door zal moeten brengen, en dan moet je vooral geen speelbal van jezelf maken” aldus Earnhardt Jr.

Kyle Busch bezorgde Toyota haar 50e Nationwide overwinning en won met chassisnummer 61 dat in tien races acht overwinningen boekte. In 193 races behaalde Kyle Busch maar liefst 40 Nationwide-overwinningen. Veteraan Mark Martin boekte in de Nationwideseries in 231 starts maar liefst 48 overwinningen.

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 250 ronden
2. Jason Leffler Toyota 250 ronden
3. Elliott Sadler Chevrolet 250 ronden
4. Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 250 ronden
5. Carl Edwards Ford 250 ronden
6. Trevor Bayne Toyota 250 ronden
7. Clint Bowyer Chevrolet 250 ronden
8. Reed Sorenson Toyota 250 ronden
9. Parker Kligerman Dodge 250 ronden
10. Joey Logano Toyota 250 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet