NASCAR

Div: Toyota kondigt deelname in NASCAR voor 2007 aan

Toyota heeft als eerste niet Amerikaanse automobielfabrikant haar participatie aan de NASCAR Nextel Cup en de NASCAR Busch Series voor het seizoen 2007 aangekondigd.

tekst Willem J.Staat

 Toyota Camry

De Toyota Camry waarmee Toyota in 2007 aan de NASCAR Nextel Cup en Busch Series gaat deelnemen Foto: Toyota.

Eerste niet Amerikaanse fabrikant
Het lag in de lijn der verwachtingen dat Toyota na haar weinig succesvolle IRL optreden de overstap naar de populaire NASCAR Nextel Cup series zou maken. Gisteren maakte Toyota officieel bekend dat men in 2007 zowel in de NASCAR Nextel Cup als NASCAR Busch series gaat uitkomen. Daarmee wordt Toyota naast Chevrolet, Ford en Dodge de eerste niet Amerikaanse autoproducent in dit kampioenschap.

"In 2007 viert Toyota tevens haar vijftig jarige aanwezigheid in de VS en eigenlijk is er geen betere gelegenheid dan in het beste Amerikaanse Autosportkampioenschap sinds 25 jaar aan te treden.Wij hebben in diverse race-series kampioenschappen en races gewonnen, maar als je tegen de beste wilt concurreren, dan betekent dat
NASCAR" aldus Dave Illingworth, senior vice president van Toyota Motor Sales USA.

In 2004 stapte Toyota reeds in NASCAR met de Tundra in de NASCAR Craftsman Truck Series, waar zij dertien overwinningen en 18 poles behaalden.
Sinds 1986 bouwde Toyota maar liefst 12 miljoen auto's in de VS, waarvan 6,5 miljoen Camry's in de laatste negen jaar. De Camry maakt in 2007 bij de Daytona 500 zijn NASCAR debuut.

De Camry maakt zijn debuut tijdens de befaamde Daytona 500 in 2007. In de loop van vandaag hoopt Toyota tevens teams en coureurs aan te kondigen.

 Toyota Camry 2

De Toyota Camry moet het in 2007 tegen Chevrolet, Ford en Dodge gaan opnemen.Foto: Toyota
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet