DTM

DTM: Succes voor Mercedes-Benz, maar ook wel weer discussie (lang)

paffett_tribune_achtergrond
In totaal zagen 39.000 bezoekers Gary Paffett op Zandvoort winnen

Ooit gold Zandvoort in de DTM als een Audi-circuit, maar vorig jaar was het Oliver Jarvis die door een rijfoutje de overwinning voor het Beierse merk uit handen gaf, en dit jaar was het Timo Scheider die door een volledig verprutste start alle kansen op de overwinning verspeelde. Zo zegevierde Gary Paffett voor het tweede jaar op rij in de Nederlandse DTM-ronde. Daarmee staat het nu vijf-vijf tussen Audi en Mercedes-Benz in het aantal DTM-overwinningen op Zandvoort.


Tekst: René de Boer
Foto's: Willem J. Staat


Toen uw verslaggever als presentator van de publieke persconferentie bij Mercedes-Benz op zaterdagmiddag in de paddock van Zandvoort Gary Paffett vertelde dat deze als tweevoudig winnaar de op één na succesvolste DTM-coureur op Zandvoort was, wilde de Brit meteen weten wie er dan nog boven hem stond. Dat was Mattias Ekström, want die had al drie keer op Zandvoort gewonnen. “Echt? Dat moet dan dit weekeinde maar eens veranderen”, sprak Paffett daarop vastberaden. En hij hield woord. Terwijl pole-sitter Timo Scheider bij de start de motor van zijn Audi A4 DTM liet afslaan, nam Paffett de leiding over en reed vervolgens zonder problemen de 16e race-overwinning in zijn DTM-loopbaan naar huis.

pafffett_crew
Paffett viert zijn overwinning met fitnesstrainer Toni Mathis en zijn team

“Dit circuit ligt me gewoon”, zei Paffett na zijn derde overwinning op Zandvoort, na zijn eerdere successen in zijn kampioensjaar 2005 en in 2009. Paul Di Resta maakte er zelfs een dubbelzege voor Mercedes-Benz van, want de Schot eindigde voor de derde maal dit seizoen als tweede. “Ik zat er dichtbij, maar kwam uiteindelijk niet voorbij Gary”, erkende Di Resta.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet