Belcar

Div: First Motorsport wint 24U Zolder met Henk Haane, Anthony Kumpen Bert Longin en Frank Belien


24u_zondag_026


Voor Jo Jamers gaat een droom in vervulling.
“We zijn er verschillende malen heel kort bij geweest en nu is het gelukt. We hebben niets aan het toeval overgelaten en de Porsche blaakte voor de start van gezondheid. Deze beker ontbrak in mijn trofeekast en ik ben er terecht heel fier op. De piloten deden een prima job, de wagen gaf geen krimp en ook de ganse entourage liep gesmeerd. Gewoon een droomweekend. Ik ben blij dat ik kon meewerken om Anthony zijn record te helpen realiseren terwijl Bert in de buurt blijft van zijn kompaan. Ook de eerste overwinning voor Henk Haane die samen met First reeds verschillende jaren actief is in de 24 Uren van Zolder. En last but nog least Frank Beliën die als zoon van de stichter van Circuit Zolder deze race op zijn palmares mag schrijven. Frank zette tijdens de eerste training na enkele ronden reeds 1’37” op de tabellen. Ik ben een gelukkig man”.


“De strategie was eenvoudig. We hebben ons niet laten opjagen door de concurrentie, want we beschikten niet over de snelste wagen van het peloton. We bleven echter bij de les en kwamen vrij vroeg aan de leiding. In totaal reden we 22 uren op kop. Tijdens de nacht hebben we gedurende drie stints goed doorgetrapt en daar hebben we het verschil gemaakt en de voorsprong uitgediept”.
“Ik hoop dat er nu wat meer interesse komt voor de Porsche Cup S, die nog steeds in staat is om wedstrijden van lange afstand te winnen. Dan denk ik vooral richting de komende races van de Belcar over 4 uren in Francorchamps en de 10 Hours of Zolder”, besluit een overgelukkige Jo Jamers.

En bij First was er nog reden tot feesten. De Porsche 996 Supercup met vader en zoon Van Rompuy, John Van Kouwen en Thierry Fievez als bemanning werd 7de algemeen en winnaar in de Klasse GTC.

“Voor mij was dit de zesde deelname aan deze 24 Uren met First Motorsport en telkens realiseerden we een mooi resultaat. Voor Tom is dit de vierde deelname op rij met vier podiumplaatsen en drie klassenoverwinningen als resultaat. Dat kan tellen. Met de 7de plaats zijn we uiteraard zeer tevreden. Meer zat er echt niet in met de 996. We waren in het begin van de race constant in gevecht met het exemplaar van Speedlover tot deze met pech kreeg af te rekenen. Op een defecte cardanas na, waardoor we geen plaats verloren in de tussenstand, was de wagen prima. Zes deelnames en zes podiumplaatsen. Dit is geen toeval meer. First levert telkens zéér betrouwbaar materiaal af”, besluit een tevreden Dirk Van Rompuy.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet