Belcar

Div: First Motorsport wint 24U Zolder met Henk Haane, Anthony Kumpen Bert Longin en Frank Belien

Eindelijk is het team van First Motorsport erin geslaagd om de 24U van Zolder op haar naam te schrijven. Daarop heeft men erg lang moeten wachten. in het verleden was men al eerder dicht bij de zege.

Tekst en Foto's PR


first_motorsport_1_01
Het team van First Motorsport op weg naar de zege in 24U Zolder.


Eerste zege voor First Motorsport in 24U Zolder
Reeds vier seizoenen is het Limburgse First Motorsport aan het jagen op de overwinning tijdens de 24 Hours of Zolder.
Reeds in 2007 stak First de kop aan het venster met de Porsche 997 GT3 Supercup en reed 22 uren aan de leiding. Tot, op minder dan één uur van de finish, de versnellingsbak stuk ging en teambaas Jo Jamers de handdoek moest werpen. Een jaar later deed First opnieuw een gooi naar de overwinning en strandde met dezelfde bolide op de tweede plaats algemeen met een overwinning in Divisie 3 als troostprijs. In 2009 moest het dan gebeuren met de uiterst betrouwbare Porsche 997 Cup S die een seizoen eerder de 24 Uren achter zijn naam zette in het team van NGT Racing. First pakte wel de overwinning in GT3, maar eindigde opnieuw tweede en moest de overwinning uit handen geven aan de quasi onklopbare Porsche 996 RSR van ProSpeed.

“De 24 Uren van Zolder is voor mij blijkbaar niet weggelegd. Het is nochtans de enige race die ik nog niet aan mijn palmares heb kunnen toevoegen. Maar met Kumpen, Longin, Haane en Beliën binnen de rangen doe ik opnieuw een gooi naar de overwinning”, had Jo Jamers ons toevertrouwd voor de start.

En met een zeer goed rijderskwartet, gekoppeld aan Jamers die gekend staat om zijn steeds uitmuntende strategie, kwam de Porsche GT3 Cup S terug bijzonder goed uit de verf. Tijdens de kwalificatie kwam First uit op de derde startplaats na de Mosler van Topcats Racing en de ProSpeed-Porsche GT3 R, gerund door NGT Racing.

Kumpen recordhouder
Anthony Kumpen behaalde zijn vijfde overwinning in de 24 Uren van Zolder en wordt dus de enige recordhouder. Kumpen is nu de onbetwistbare koning van Limburg. Bert Longin is aan zijn vierde zege toe in deze Zolderse etmaalrace.
“Deze zege is er eentje om in te kaderen”, aldus Bert Longin. “Dit is de verdienste van het ganse team waarmee ik vorig seizoen nog de titel pakte in de Belgian GT. Zowel de piloten Anthony Kumpen, Henk Haane, Frank Beliën als ikzelf gaven het beste van onszelf en het ganse team draaide als een Zwitserse klok. Ik ben dan ook supertevreden voor Jo Jamers die al ettelijke jaren de overwinning aan zijn neus zag voorbij gaan. Vorig seizoen legden we hier via de overwinning in GT3 de basis voor de titel”.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet