Formule 3

F3: Felix da Costa wint opnieuw

winnnaar_da_costa
"Yes, I did it again": Antonio Felix da Costa wint de Formule 3-race op Zandvoort

De Portugees Antonio Felix da Costa heeft de smaak duidelijk te pakken. Twee weken na zijn eerste overwinning in de Formule 3 Euro Serie op de Nürburgring zegevierde de coureur van het team Motopark Academy op Circuit Park Zandvoort opnieuw. In de tweede race van het weekeinde eindigde Felix da Costa voor de Belg Laurens Vanthoor en de Spanjaard Roberto Merhi.


Tekst: René de Boer
Foto's: Willem J. Staat


Felix da Costa, die tijdens de race van gisteren als achtste was gefinisht en daarmee vandaag vanaf de pole-position mocht vertrekken, pakte bij de start van de race de leiding en reed vervolgens de overwinning naar huis. Daarbij werd hij wel lange tijd onder druk gezet door Laurens Vanthoor, die uiteindelijk echter genoegen moest nemen met de tweede plaats. “Antonio maakte geen foutje, dus had ik geen kans hem in te halen”, meldde de coureur uit Zolder na afloop van de race.

mortara_wittmann_1
Hier hebben teamgenoten Mortara en Wittmann het al met elkaar aan de stok...

Terwijl Vanthoor met zijn tweede plaats zijn tot nu toe beste klassering in de Formule 3 Euro Serie evenaarde (ditmaal leverde zijn tweede plaats echter minder punten op dan in de zaterdagsrace op de Nürburgring), verliep de race voor zijn Signature-teamgenoten Edoardo Mortara en Marco Wittmann minder fortuinlijk. Al in de eerste ronde kwamen ze met elkaar in botsing, waarop Mortara terugviel tot aan de staart van het veld. Uiteindelijk kwam de Italiaan als elfde over de eindstreep, waarmee hij voor het eerst dit seizoen geen punten scoorde voor het kampioenschap. Daarin blijft hij echter nog wel riant aan de leiding: na twaalf van de 18 races heeft Mortara een voorsprong van 22 punten op Wittmann, zodat hij in ieder geval tot en met het volgende weekeinde (5 en 6 september op Brands Hatch) zeker is van de koppositie.

mortara_wittmann_2
...terwijl het hier echt mis gaat.

Uitslag:
1. Antonio Felix da Costa (Por), Dallara F308-Volkswagen, 26 r. in 40:53,306 (gem. 164,323 km/u)
2. Laurens Vanthoor (Bel), Dallara F308-Volkswagen, op 0,265
3. Roberto Merhi (Spa), Dallara F308-Volkswagen, op 1,533
4. Carlos Munoz (Col), Dallara F308-Mercedes, op 2,901
5. Alexander Sims (GBr), Dallara F308-Mercedes, op 11,099
6. Marco Wittmann (GBr), Dallara F308-Volkswagen, op 11,347

Stand na 12 van 18 races:
1. Edoardo Mortara, 77 punten
2. Marco Wittmann, 55
3. Alexander Sims, 44
4. Valtteri Bottas, 43
5. Roberto Merhi, 43
6. Laurens Vanthoor, 27

mortara_witmann_3
Ondanks dit incident en zijn eerste puntloze race blijft Mortara nog wel aan de leiding in het kampioenschap
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet