Sportscars

Sportscars: Column Jeroen Bleekemolen. Pole op Road America

480_jeroen2

Ik heb mijn 100% score van het behalen van pole positions in de American Le Mans Series kunnen behouden. Na een super rondje was ik 0,2 seconde sneller dan de 2e plaats. Het was alweer de 6e pole hier.


Het circuit Road America was weer een nieuwe baan voor mij. Dit is tot nu toe het mooiste circuit waar ik in Amerika op gereden heb. Het is ongeveer 7km lang en ontzettend snel.

Vanaf het begin van het weekend leek het erop dat de pole lastig zou worden. Er rijden 2 verschillende modellen van Porsche mee in onze klasse. Het andere model gaat harder op het rechte stuk en daar zijn er hier veel van. We hebben ook een restrictor gekregen om het verschil met de GT2 groter te maken. Dat lukt nog niet echt, want wij zijn nog steeds sneller op het rechte stuk.

Tijdens de kwalificatie reed ik een stukje achter Andy Lally aan, onze grootste concurrent voor het kampioenschap. Tijdens de eerste ronde was ik 0,2 seconde sneller. Tijdens de 2e ronde waren we beide sneller, maar ging hij er vol vanaf. Toen kwam er een code rood en zijn we niet meer uitgegaan. Lally was echt vol op de limiet aan het rijden, dat is duidelijk. Leuk om hem te verslaan, want hij doet het erg goed hier in Amerika. Hij komt af en toe uit in de Nascar en heeft al diverse kampioenschappen gewonnen. Ook twee keer de 24 uur van Daytona.

Morgen gaat de race over 2 uur en 45 minuten. Mijn teamgenoot Tim Pappas zal de race starten. Hopelijk kunnen we weer goed scoren. Met nog 3 races te gaan is het erg spannend in het kampioenschap.

Groeten,
Jeroen


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet