DTM

DTM: Timo Scheider start vanaf pole op Zandvoort

Timo Scheider vertrekt morgen vanaf de pole-position voor de DTM-race op Circuit Park Zandvoort. In de vierde en beslissende heat van de kwalificatie reed de regerend DTM-kampioen met zijn Audi A4 DTM een rondetijd van 1:31,590 minuten, waarmee hij voor de achtste maal in zijn DTM-carrière en voor de eerste keer dit seizoen op pole staat. Gary Paffett, de winnaar van vorig jaar op Zandvoort, kwalificeerde zich met zijn AMG Mercedes C-Klasse als tweede. Ook de tweede startrij is gelijkelijk verdeeld tussen Audi en Mercedes-Benz met Paul Di Resta als derde en Miguel Molina als vierde. Vooral de prestatie van DTM-debutant Molina is daarbij opmerkelijk, want de Spanjaard reed nooit eerder op Zandvoort. Met zijn vierde startplaats is Molina bovendien de best geklasseerde rijder met een 2008-auto.

Tekst: René de Boer
Foto's Willem j. Staat


scheider_pole_ws_2
Polesitter Timo Scheider samen met Gary Paffett.

In de eerste van de in totaal vier kwalificatieheats zette Alexandre Prémat de snelste tijd neer, gevolgd door Spengler, Ekström, Engel, Di Resta, Molina, Jarvis en Winkelhock. Zoals altijd waren vier rijders al na de eerste heat klaar: Susie Stoddart, Katherine Legge en de beide DTM-debutanten David Coulthard en CongFu Cheng.

spengler
Teleurstellend Bruno Spengler tijdens de kwalificatie.De snelste tijd in de tweede heat werd neergezet door een Mercedes-Benz-rijder, namelijk Bruno Spengler, die in de uitslag van de negen minuten durende sessie de Audi-coureurs Scheider, Ekström en Molina voorbleef. Spenglers tijd van 1:30,959 minuten was uiteindelijk ook de snelste rondetijd van de hele kwalificatie. Mike Rockenfeller, Martin Tomczyk, Jamie Green, Markus Winkelhock, Alexandre Prémat en Maro Engel slaagden er niet in, zich voor de derde heat te kwalificeren.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet