Belcar

Belcar: Phil Keen snelste in kwalificaties voor de Menzo 24 Hours of Zolder

poleman_3489

De Brit Phil Keen heeft in de ultieme minuten van de bijna zes uur durende kwalificatie van de 24 Hours of Zolder voor een verrassing van formaat gezorgd. In de Topcats Racing Mosler reed de jonge Brit naar een rondje 1.32.780, meteen een halve seconde sneller dan Ruben Maes in de NGT Porsche 911 GT3-R en meer dan seconde rapper dan Bert Longin aan het stuur van de First Motorsport Porsche 911 GT3 Cup S.

Tekst en foto's: PR

De kwalificatie van de 32ste editie van de 24 Hours of Zolder beloofd veel voor de wedstrijd. Vooraan veranderde de volgorde continu en pas in de laatste minuten werd de strijd om pole definitief beslist. NGT, TopCats, KRK, KS Motorsport en First Motorsport waren de hoofdrolspelers in de strijd om de plaatsten vooraan op de startgrid en uiteindelijk moesten de Belgen dus het hoofd buigen voor de snelle Britse GT-rijder in de Mosler MT900
Phil Keen: “Ik had het niet verwacht, want het team vertelde me dat de snelste tijd van de wagen vorig jaar 1.35 was, dus 1.32.7 zit daar flink onder. Ik ben bijzonder blij met mijn pole, want het is heel lang geleden dat ik nog eens vooraan mocht starten. Sorry voor de Belgen...”

Achter Keen was Ruben Maes behoorlijk ontgoocheld met de tweede plek. “Ik had zeker nog sneller gekund, maar de tijd was te krap. Ik stond klaar, maar met nog luttele minuten te gaan is het niet eenvoudig om nog een poging te wagen. Weg pole dus, maar de wagen is goed en we zijn er klaar voor”, aldus de West-Vlaamse snelle man Ruben Maes.

wauters_2316

De bemanningen van de First Motorsport Porsche, de KRK Viper, de tweede NGT Porsche 911 en de KS Motorsport BMW M3 Silhouette vochten achter de top-2 een leuke strijd om de andere ereplaatsen uit. Uiteindelijk beslechtte Bert Longin het pleit in het voordeel van het Limburgse team van Jo Jamers, met een kleine marge op de Viper van onder meer de gebroeders Wauters, de BMW Silhouette van KS Motorsport en de NGT Porsche 911 Supercup.

bmw_4759

Met een verschil van minder dan twee seconden tussen de eerste en de zesde plek en vier verschillende merken in de top-6, lost de 32ste editie van de 24 Hours of Zolder de verwachtingen nu al meer dan in.

Van plaats zeven tot vijftien vinden we dan een horde outsiders in Porsche 911 van diverse pluimages, met de CHAD Racing Porsche 911 GT3 RSR op zeven, voor Limburg Racing, AD Sport en Level Racing. Ook hier zijn de verschillen klein en deze diverse Porsches mogen op een ereplaats of zelfs een podium hopen. Chad Racing maakt aan het einde van de sessie een brandje mee, maar de Britten maken zich sterk de wagen toch tijdig te kunnen herstellen.
In de toerismedivisie ging de pole naar Beliën Motorsport, voor Recy Racing Team en MI Racing Belgium, alle drie op BMW uiteraard. De vierde plek ging naar de Renault Clio van Gabriël Racing.
De 32ste editie van de 24 Hours of Zolder start zaterdag om 16u00. See you in Zolder!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet