NASCAR

NASCAR: Budweiser naar Kevin Harvick. Ambrose naar Richard Petty Motorsports

Afgelopen weekend werd al bekend dat Kevin Harvick voor komend seizoen over de koning van de Amerikaanse bieren, Budweiser als sponsor kan beschikken. Het gerenommeerde team van Richard Childress Racing hield gisteren haar sponsorpresentatie.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR, Toyota Motorsports USA

budweiser_presentatie
Indrukwekkende presentatie met Clydesdale-paarden bij Richard Childress Racing.

Budweiser hoofdsponsor startnr. 29
In 2011 zal Budweiser hoofdsponsor zijn van de Chevrolet met het startnummer 29 in de NASCAR Sprint Cup. Budweiser zal als hoofdsponsor fungeren voor die wedstrijden waarin 20 punten te verdienen zijn, twee wedstrijden in de Speedweeks waarin geen punten vergeven worden en als subsponsor bij de Sprint All Star Race.

Kevin Harvick: “Budweiser is één van de meest gerespecteerde sponsors in de sport. Zij doen er erg veel aan om hun product en teams te vermarkten. Ik hoop dat ik de No 29 Budweister Chevrolet naar Victory Lane mag sturen en kampioenschappen mag winnen.”

budweiser_clydesdale
Dit prachtige Clydesdale paard wil zich kennelijk best wel eens met de stal van
RCR meten?

In 2011 zal Kevin Harvick voor het tiende achtereenvolgende jaar als professional in de Sprint Cup Series actief zijn. Als opvolger van Dale Earnhardt Sr. bij RCR behaalde hij in 2001 twee overwinningen en eindigde als beste Rookie negende in het kampioenschap.Tot nu toe won Harvick 14 Sprint Cup-wedstrijden, eindigde 72 maal in de Top 5 en 145 keer in de Top 10. De belangrijkste overwinningen behaalde Harvick in 2007 tijdens de Daytona 500 en in 2003 tijdens de Daytona 500. Sinds 2004 kwalificeerde Harvick zich driemaal voor de “Chase naar de Cup” en eindigde hierin tweemaal als vierde. Tevens won Harvick de afgelopen twee seizoenen tweemaal de Budweiser Shoot Out. Harvick won tweemaal de Nationwide series in 2001 en 2006.

In het verleden ontvingen illustere namen als Bill Elliott, Ken Schrader, Ricky Craven, Wally Dallenbach, Dale Earnhardt Jr en Kasey Kahne steun van Budweiser.

Ambrose naar Richard Petty Motorsports
De Australiër Marcos Ambrose keert terug naar zijn oude werkgever Ford. Het merk waarmee hij in de Australische V8 Supercars groot werd. Met steun van Stanley&Black and Decker tekende Ambrose een meerderjarig contract bij het team van RPM. “Toen Marcos Ambrose beschikbaar werd, wilde wij hem graag in ons team hebben” verklaarde mede-eigenaar Foster Gillett. De uit Tasmanië afkomstige rijder stapte in 2006 over naar de Camping World Truck Series en reed het daaropvolgende jaar in de Nationwideseries. Afgelopen jaar werkte hij een eerste volledig NASCAR seizoen af.

marcos_ambrose_jtg_rpm
Marcos Ambrose keert terug naar zijn oude werkgever Ford.


Jamie Allison, sportdirecteur van Ford North America: “Wij hebben Marcos geholpen om naar Amerika te komen en NASCAR-coureur te worden omdat wij in zijn talent geloofden. Voor een kampioen uit de V8 Supercarseries zijn wij ervan overtuigd dat hij bij RPM over materiaal kan beschikken waarmee hij races kan winnen en zich voor de Chase kan kwalificeren."De 33-jarige Ambrose komt dit jaar voor het tweede achtereenvolgende jaar in de Sprint Cup uit en won voor de derde achtereenvolgende maal de Nationwide-wedstrijd op Watkins Glenn dit seizoen. Naast Juan Pablo Montoya is Ambrose de enige niet Amerikaan in de Sprint Cup.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet