Belcar

Div: Porsches favoriet voor 24U Zolder

Behalve de DTM op Zandvoort en Bavaria City Racing in Rotterdam vindt er dit weekend op Circuit Zolder de 32e editie van de 24 Uur van Zolder plaats. Voor de liefhebbers is er dus keuze genoeg .a.s weekend.

Tekst Willem J. Staat
Foto PR

24u_zolder

Porsches favoriet voor 24U Zolder
De recessie heeft de 24U van Zolder hard getroffen. Komend weekend staan er slechts 25 deelnemende bolides op de grid. Favorieten voor de 32e editie zijn de teams van First Motorsport en het NGT Team. Anthony Kumpen, Bert Longin, Henk Haane, Frank Beliën behoren met een Porsche 911 GT3 Cup S tot de favorieten. Op dit moment zijn Marc Goossens en Vincent Dupont met vier overwinningen recordhouder in de 24U van Zolder. Mocht Anthony Kumpen voor de vijfde maal winnen dan is hij meteen de nieuwe recordhouder. NGT Racing zet twee Porsches in met vier voormalige winnaars. De combinatie Ruben Maes, Enzo Ide, David Loix en Franz Lamot delen de eerste auto van het team. De tweede Porsche 911 Supercup wordt bemand door David Dermont, Geoffroy Horion, Bart Couwberghs en debutant Maarten Makelberge. Verder worden er Porsches ingezet door de teams van Speedlover, Level Racing, McDonalds Racing en het Limburgs Racing Team.

Of toch een zege voor Dodge, KIA, BMW of Mosler?
Hoewel outsiders voor de zege maken deze bovengenoemde merken zeker een kans. KRK brengt voor Kris en Koen Wauter, Patrick Schreurs en Raf Vanthoor een Viper op de startgrid, terwijl het Britse Chad Racing een volledig gereviseerd KIA Procee’d aan de start brengt, welke gereden gaat worden door Iain Dockerill, Philippe Steveny, Werner Moonens en Bert Redant. Ook het team van KS Motorsport brengt haar Silhouette BMW M3 aan de start. Verder heeft het Britse Runnymede een Mosler ingeschreven. Het Belgische AM Racing brengt een Lotus Elise aan de start.

Organisator Chritian Lahaye is ervan overtuigd dat het kwalitatief een mooie editie gaat worden maar is er zich terdege van bewust dat 25 inschrijvingen wel erg aan de magere kant zijn. Lahaye: “Ik weet dat wij alles gedaan hebben om een mooi deelnemersveld aan de start te krijgen maar met een adressenboek van 1000 teams en talloze bezoeken aan binnen- en buitenlandse evenementen kun je tegen de crisis niets beginnen. Als de budgetten niet voorhanden zijn om 40 of meer wagens aan de start te brengen sta je als promotor voor een voldongen feit. Het is roeien met de riemen die wij hebben. Vanaf begin september gaan wij de editie 2011 voorbereiden om de wedstrijd stap voor stap weer op te bouwen. “ Lahaye gelooft in het concept van de 24U Zolder en weigert vooralsnog de handdoek in de ring te gooien.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet