Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formido Swift Cup

Swift Cup: Eerste beker én stoomcursus champagne spuiten voor Steijn Schothorst (lang)


De rest
Achter Douma, Dekker en de sterk racende Snoeks komt Kool pas als 7de over de finish. Dat betekent dat Niels lijstaanvoerder af is en die topklassering verliest aan de andere Niels, ‘Mister Perfect Langeveld’. Maarten van ’t Schip bekroont een sterk optreden met P8, terwijl Glenn Coronel 9de wordt en Wesley Caransa voor het eerst in zijn korte autosportloopbaan binnen de toptien eindigt.

480_kool_6185

Extra balen voor Niels Kool
Voor Niels Kool is het een weekend om snel te vergeten. Hij krijgt na de race, waarin hij de koppositie in het tussenklassement aan Niels Langeveld is kwijtgeraakt, ook nog eens een tijdstraf van 30 seconden. Kool was bij de start te vroeg weg, zo oordeelt Race Control na afloop. Daardoor valt hij in de uitslag van manche 2 terug van P7 naar 17 en dus zelfs buiten de punten. De grote 'winnaars' van alle uitgedeelde tijdstraffen zijn onder meer Sven Snoeks (5de), Maarten van 't Schip (6de), Wesley Caransa (7de), Jörg Obluda (8ste) en Jasper Bijl (9de), die elk flink wat plaatsen stijgen in de uitslag van de spectaculair verlopen en strafrijke tweede manche.

480_caransa_6200

Eerste keer punten Wesley
Zeker voor Wesley Caransa is deze uitslag een resultaat om niet snel te vergeten. De rookie van Solid State Racing had zich tijdens zijn debuutjaar in de autosport nog geen enkele keer in de punten gereden. Dat betekent dat hij niet eerder bij de beste 15 rijders zat. Nu doorbreekt hij die puntloze reeks met een prachtige 7de stek, terwijl hij op P21 was gestart.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet