DTM

DTM: Circuit Park Zandvoort maakt zich op voor 10e editie DTM


Koster in SEAT
Maar niet alleen de DTM-coureurs waren naar strandtent The Spot in Zandvoort gekomen.

480_dillon_6343

Ook Zandvoorter Dillon Koster kwam vertellen over zijn programma voor komend weekend. “Dit wordt mijn vierde optreden in de SEAT Leon Supercopa en ik heb er enorm veel zin in. In 2007 reed ik mijn eerste race in de SEAT en ik heb toen bijna gewonnen. IN 2008 was het helaas helemaal niets, dus daar zal ik het verder maar niet over hebben. 2009 was wel heel gaaf. Ik kreeg toen en lekke band en moest helemaal vanaf achter naar voren rijden. Omdat ik dit circuit natuurlijk heel goed ken ging dat fantastisch, ik haalde rijders buitenom in en zwaaide dan naar ze, geweldig was dat. Maar dat vonden ze toch niet zo leuk denk ik, want ik kreeg op een gegeven moment een beuk en toen was het over. Door dat incidentje liep de DTM-race een uur uit ... sorry nog daarvoor. Maar in 2010 ga ik voor het podium, let maar op!”

480_pb_dtm_2

Mercedes-Benz domineert, Audi wil op Zandvoort terugkomen
Dit jaar is Mercedes-Benz bijzonder sterk in de DTM: na vijf verreden races, voorafgaand aan de wedstrijd op Circuit Park Zandvoort, staan er vier coureurs van Mercedes-Benz op de eerste vier plaatsen in de tussenstand van het kampioenschap, dat wordt aangevoerd door de Canadees Bruno Spengler. Audi, dat de afgelopen drie jaar de titel won in de DTM, wil uiteraard graag iets aan die situatie veranderen en de kans dat dit op Zandvoort gaat gebeuren is zeker niet denkbeeldig, want de afgelopen jaren scoorde Audi altijd goed in de Nederlandse DTM-race.

Tot de nieuwe coureurs in 2010 behoort oud-Formule 1-rijder David Coulthard, die aan het begin van zijn carrière al een keer een belangrijk succes op Zandvoort vierde: in 1991 won hij er de eerste editie van de Masters of Formula 3. Voor de rest zijn nagenoeg alle bekende namen weer aanwezig, inclusief de oud-kampioenen Paffett en Ekström en titelverdediger Timo Scheider, alsmede Ralf Schumacher, die onlangs op de Nürburgring zijn eerste kampioenschapspunten van het seizoen wist binnen te halen. Ook de beide dames Susie Stoddart en Katherine Legge komen weer in actie.

Drie dagen spektakel
De DTM op Circuit Park Zandvoort, dat betekent drie dagen spektakel. Vrijdag wordt er al begonnen met de roll-out en een vrije training van 90 minuten voor de DTM-coureurs plus een lange pre-event-test en de kwalificatie van de Formule 3 Euro Serie. Ook de Porsche Carrera Cup en de SEAT Leon Supercopa werken op vrijdag al trainingssessies af. Op zaterdag zijn er de eerste races van de Formule 3 Euro Serie en de SEAT Leon Supercopa, terwijl er voor de DTM de tweede vrije training en de kwalificatie op het programma staan. Ook voor de Porsche Carrera Cup vindt de kwalificatie op zaterdag plaats. Op zondag is het “raceday” met wedstrijden van de SEAT Leon Supercopa, de Porsche Carrera Cup en de Formule 3 Euro Serie en als hoogtepunt natuurlijk de DTM-race vanaf 14.00 uur.

Tickets met korting
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de website van Circuit Park Zandvoort en via de 400 winkels van Primera. Kaarten die besteld worden in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa’s op het evenement zelf. Zo kost een weekend-duinkaart in de voorverkoop € 20,00, waarbij kinderen tot 14 jaar, onder begeleiding van een betalende volwassene, vijftig procent korting ontvangen. De gekochte kaarten dienen omgewisseld te worden bij de hoofdingang van Circuit Park Zandvoort bij de speciale DTM omwisselkassa. Een volledig overzicht van de beschikbare toegangskaarten is gepubliceerd op de website van Circuit Park Zandvoort. Op de homepage staat een link naar de speciale Ticket Guide.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet