DTM

DTM: Circuit Park Zandvoort maakt zich op voor 10e editie DTM


dtm_start

Plannen
Gevraagd naar hun verwachtingen zijn Jarvis en Green duidelijk. Jarvis: Ik rijd in een auto uit 2009 en hoewel er niet heel veel verschil is met de 2010-auto is de aerodynamica toch wel iets minder goed. Toch hoop ik dat, gezien mijn eerdere prestaties hier, een podiumplek haalbaar is, dat is mijn plan tenminste.”
Ook Green verwacht veel van komend weekend: “Ik heb nu een hele goede relatie met mijn auto en Mercedes is nu als team heel sterk. Maar Audi presteert altijd erg goed op Zandvoort, dus we moeten afwachten hoe het gaat worden.”
Ook Jarvis weet dat Audi een naam hoog te houden heeft: “Het verleden zegt nu niet al teveel. We vechten voor verbetering, maar eerder dit seizoen dachten we ook dat we voor de overwinning konden gaan en bleek die hoop vals. We kunnen allleen maar afwachten.”

Seconde verloren?
Jamie Green is vader geworden van een zoontje en is onlangs getrouwd. Een bekend gezegde in de autosport is dat het krijgen van een kind je seconde per ronde langzamer maakt en trouwen idem dito. Wat vindt de jonge vader hiervan? Lachend: “Ik heb daar nog niets van gemerkt. Ik ben gedreven als altijd en dit is mijn vak en wat ik het liefste doe. Ik sta nu tweede in het kampioenschap en we zijn nu halverwege het seizoen, dus alles is nog mogelijk. Ik ga ervoor!”

480_o_j_plank_6329
Natuurlijk gingen Green en Jarvis even op het strand kijken

Kite surfing
Vorig seizoen is Oliver Jarvis na de DTM-race wat langer in Zandvoort gebleven. De reden: de Brit was onder de indruk van het kite surfen en wilde dit wel eens proberen. “Ik heb wat lessen genomen en wat geoefend en ik ben er helemaal verliefd op geworden. Helaas heb ik niet teveel tijd gehad om te oefenen, maar ik vind het helemaal geweldig.”

480_dtm_spot

Na de perspresentatie stapte Jarvis dan ook op de surfplank om zijn kunsten te vertonen en dat was een dappere daad, want er stond een forse wind en de golven waren imponerend.

480_jarvis_kite_1_6366
Een korte instructie

480_jarvis_kite_2_388
Klaar voor de start ...

480_jarvis_kite_3_6455
En gaan, kop in de wind en stevig in het tuig
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet