DTM

DTM: Circuit Park Zandvoort maakt zich op voor 10e editie DTM


jarvis
Jarvis vorig jaar tijdens de voor hem zo succesvolle kwalificatie

480_dtm_oliver

Goede herinneringen
Oliver Jarvis, na vijf races negende in het klassement, heeft goede herinneringen aan Zandvoort: “Vorig jaar ging het hier in de kwalificatie fantastisch, ik behaalde de pole in een ‘oude’ auto en dat was voor het eerst in de geschiedenis van de huidige DTM. In de race wist Gary Paffett helaas nog voor me te finishen, maar toch was het voor mij een mooi succes. Ook in de A1 GP heb ik succes gehad op Zandvoort, toen ik in 2007 de seizoensopener wist te winnen.”

480_dtm_jamie

Als thuis
Jamie Green heeft een bijzondere band met het circuit in de duinen. “Ik heb hier het kampioenschap in de Formule 3 Euroseries behaald en ook de race gewonnen. Maar het voelt hier voor mij ook als een soort thuiscircuit, zo vlak naast de zee.” En naar buiten kijkend met een lach: “Zelfs het weer is hier als thuis.”

480_jarvis-pole-01
Blijdschap bij Jarvis na het behalen van de pole in 2009

Rijderscircuit
Over de aard van het circuit zijn beide rivalen het eens, het is een echt rijderscircuit. Jarvis: “Omdat je hier als coureur echt het verschil kan maken door de bochten aan te vallen is het voor veel coureurs de favoriete baan.” Green verwijst naar een uitspraak van Mika Hakkinen: “Mika omschreef Zandvoort als een circuit ‘where you have to put your balls on the dashboard’. Hij heeft gelijk en mooier kan ik het echt niet omschrijven hoe het voelt om hier te racen.”

480_dtm_strand
Met het strand zo dichtbij is een beetje zand op de baan onvermijdelijk

Zand
Bekend fenomeen op Zandvoort is het vele zand en de daardoor altijd wisselende condities op de baan. Green: “Zeker in de S-bocht is het erg moeilijk om snel te zijn. Elke ronde die je doorkomt vraag je jezelf weer af waar het zand nu weer zal liggen, het is enorm verraderlijk.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet