Formule 3

Sport Kort: Brits Formule 3, Formule Ford en GT in actie op Silverstone

Brits Formule 3: Vergne kampioen na 12e zege

480_british_f3_silverstone_

Jean-Eric Vergne is dit seizoen heer en meester in de Britse International Formule 3 Series. De 20-jarige Fransman werd kampioen en deed dat in stijl door de race te winnen, alweer zijn twaalfde zege dit seizoen. Hij is de eerste Fransman die het Britse kampioenschap weet te winnen.

Met nog zes races te gaan vestigt Vergne zijn naam in het fraaie rijtje van Brits F3 winnaars als Ayrton Senna, Neson Piquet, Mika Hakkinen, Rubens Barrichello en Jackie Stewart.
Vergne is beduusd wanneer hij met dit feit geconfronteerd wordt: “Ik weet niet wat ik moet zeggen. Het is absoluut een speciaal gevoel en het zal even duren voor ik het me zal realiseren wat dit betekent. Ongelooflijk dat ik de eerste Fransman man ben die dit kampioenschap wint.”

Braziliaan Adriano Buzaid werd tweede en Oli Webb was op de derde plaats de beste Engelsman.


Brits Formule Ford: Drie verschillende racewinnaars op Silverstone

Jeroen Slaghekke en gastrijder Pieter Schothorst zijn er niet in geslaagd om op Silverstone een rol van betekenis te spelen in de Formule Ford races. Met Scott Pye, Scott Malvern en Josh Hill hadden de races op Silverstone drie verschillende racewinnaars met namen die we nog kennen van de races tijdens de Masters op Zandvoort in juni jl.

In de eerste race op zaterdag finishte Slaghekke als 10e, Schothorst viel uit met mechanische problemen. De Australiër Scott Pye domineerde de race en won onbedreigd voor de leider in het klassement, Scott Malvern. Josh Hill maakte het imposante podium compleet.

480_british_ff_silv_r2

In de tweede race op zondag racete Schothorst naar de 11e positie, terwijl Slaghekke dit keer achter hem over de streep kwam op een 13e plek. Dit keer was Malvern (op bovenstaande foto in het midden) de sterkste, hij finishte voor Hill en Daniel Cammish op een derde positie. Pye greep net naast het podium.

480_british_ff_silv_r3

De derde en laatste Formule Ford race op Silverstone was extreem spannend. Ook nu waren de rollen weer omgedraaid. Hill zette de in de tweede eerdere races geboekte progressie door en behaalde na een derde en een tweede plaats nu de overwinning. Scott Pye kwam als tweede over de meet en Emil Bernstorff was de verrassende derde.
Slaghekke finishte op een 10e positie en Schothorst direct achter hem, op precies dezelfde plek als in race 2.

Brits GT: David Ashburn verstevigt zijn leidende positie

480_british_gt_silverstone

Leider in het kampioenschap David Ashburn en Glynn Geddie hebben de twee uur durende Enduro race van het Brits GT Championship op Silverstone gewonnen. Zij stuurden hun Porsche in het veld van 25 auto’s als eersten over de finish en verstevigden daarmee de leiding in het kampioenschap.

In de GT4-klasse ging de zege naar de Ginetta van Rob Bell en zijn jongere broer Matt. Onder de deelnemers in deze klasse ook European GT4-coureur Kevin Veltman. De Nederlander reed samen met zijn teamgenoot Athanasios Ladas een sterke race in een KTM en behaalde een keurige derde podiumplaats in de GT4-klasse.

De snelste raceronde was voor Richard Westbrook, die zijn Porsche in 1.53.415 over het circuit van Silverstone stuurde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet