Clio Cup

Clio Cup: De spanning is te snijden (lang)

bppl5958

Sandra van der Sloot voert het tussenklassement aan, op één puntje gevolgd door Addie van de Ven. Zo begonnen de Hammerite Ultimate Races op Circuit Park Zandvoort en zo eindigden ze ook. Dat wil niet zeggen dat er niets is gebeurd. De eerste race was een ouderwetse Clio-race, en dat is geen compliment.

IMG_3431

Links en rechts vlogen de stukken plaatwerk door de lucht. De spanning was te snijden, ook na de race toen rijders met rood aangelopen hoofden hun verhaal deden. Marcel Duits won alweer zijn tweede race van het seizoen.
In de tweede race ging het er een stuk beschaafder aan toe. Addie van de Ven was deze keer de winnaar. Met nog twee evenementen (vier races) te gaan, gaat de titelstrijd tussen Addie van de Ven en de beide Landmachtdames. De spanning is te snijden.

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Chris Schotanus, Tim Böhme, Erik van der Schaaff en Olga Bos

IMG_9919

Het startveld van de Dutch Renault Clio Cup telde achttien deelnemers.
Pim van Riet was terug van lang weggeweest. Van Riet kampte tijdens en na de Paasraces met rugproblemen, dat is bekend bij de Clio-watchers.
 
IMG_9921

“Dat was niet het grote probleem. Ik had vanaf de Paasraces tot een week geleden last van zware hoofdpijn”, vertelde ‘Mr. Clio Cup’ bij zijn rentree. Tijdens de Paasraces was hij ‘gekraakt’ en dat was waarschijnlijk niet goed gegaan. “Gelukkig heb ik nu al een week geen last meer van hoofdpijn. Donderdag heb ik voor het eerst weer gereden.”

_BFO9385

Pim kwam in actie met een auto van Equipe Verschuur. “Ik had mijn auto inmiddels al verkocht”, aldus de routinier, die daarmee aangaf dat hij een rentree in ‘zijn’ Cup lange tijd niet meer zag zitten.
Michael Bleekemolen nam samen met Ronald van de Laar deel aan de ADAC GT Masters op de Lausitzring. Sebastiaan Bleekemolen verving zijn vader.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet