Diversen

Superkarts: Priscilla Speelman smaakmaker op Zandvoort

480_7034

Na een week van hard werken voor de superkartteams om het geluid te reduceren, mochten de superkarts op 14 en 15 augustus j.l. voor het eerst na vele jaren hun wedstrijdprogramma afwerken op Circuit Park Zandvoort. Tijdens de officiële kwalificaties volgde bijna een diskwalificatie van de regerend Europees kampioen Gavin Bennett, omdat hij niet aan de geluideis voldeed. Uiteindelijk konden op zaterdag en zondag alle superkarts van start gaan. In twee super spectaculaire races werden de superkarts een smaakmaker van het Hammerite-evenement.

Tekst: PR
Foto's: Erik van der Schaaff en Tim Böhme

480_8014

De eerste race werd gedomineerd door Gavin Bennett. Na de start nam hij onmiddellijk afstand van het veld. Achter Bennett ontstond er een mooi gevecht tussen Lee Harpham en Priscilla Speelman. Bennett finishte als eerste gevolgd door Harpham, Speelman en Danny Stokman. Marcel Maasmann, tot nu toe de snelste Nederlander in dit veld, moest met een lekke, band de strijd staken.

480_7983

Veel spanning tweede heat
De tweede race werd de spannendste van de dag. In de beginfase was er een gevecht tussen Gavin Bennett, Priscilla Speelman en Lee Harpham. De eerst ronden werd er continu van positie gewisseld en deze drie leiders lieten het publiek genieten. Halverwege de race moest Bennett door problemen met zijn ontsteking de strijd staken. Harpham had in de eerste ronden te veel van zijn banden gevergd en viel daardoor terug naar een vierde plaats. De laatste paar ronden was het een erg spannende strijd tussen Priscilla Speelman en Peter Elkmann.

480_9743

Laatstgenoemde won uiteindelijk de tweede race met een extreem miniem verschil van 25 duizendsten van smaakmaakster Priscilla. Danny Stokman finishte op een zeer respectabele vijfde plaats.

480_9555

Mogelijke terugkeer superkarts
Na de lange afwezigheid van de superkarts op Zandvoort, waarbij de rappe karts aangetoond hebben aan de geluidslimiet van het circuit te kunnen voldoen, is de kans groot dat in 2011 de superkarts zeker weer aanwezig zullen zijn. Voor meer informatie zie: www.superkarts.eu en www.cpz.nl

480_9655
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet