Formule 1

Formule 1: Eerst kwalificatie prooi voor Alonso in Sepang

Opnieuw grote verrassingen tijdens de kwalificatie die vanochtend in alle vroegte werd verreden. Fernando Alonso was de snelste coureur en wist een tijd van 1:32.582 op de klokken te zetten. Daarmee was hij bijna een tiende sneller dan Jarno Trulli die een keurige tweede tijd wist te noteren in zijn Toyota. Grote tegenvallers waren de beide coureurs van Ferrari, Jaques Villeneuve en de onze landgenoot Christijan Albers.

Tekst: Pieter de Boer, Foto Sauber


Ruim 35 graden gaf de thermometer aan toen om twee uur lokale tijd de lichten op groen gingen in Sepang. Alle twintig coureurs kregen de mogelijkheid om een snel rondje neer te zetten. Renault, die in Australië al de overwinning boekte, had opnieuw zijn zaakjes het beste voor elkaar. Alonso pakte de voorlopige pole, Fisichella werd derde. Grote verrassing was het team van Toyota. Met een tweede tijd voor Trulli en een vijfde tijd voor Ralf Schumacher lijkt het Japanse merk eindelijk de weg naar boven gevonden te hebben, nadat ze ook in Australië al goed mee konden komen in de kwalificatie.

Achter de top drie was het Kimi Räikkönen die een vierde tijd wist te noteren in zijn McLaren. Ook Webber (6e) en Montoya (7e) konden terug kijken op een redelijk goede kwalificatie. Echter daarachter waren het opvallende verrassing die in de lijst stonden. Michael Schumachter kwam met zijn tussenversie van de F2004 niet verder dan een beschamende twaalfde plaats. Rubbens Barrichello deed het nog een klap slechter en eindigde als veertiende, nog achter de snelste Sauber, Filipe Massa.

Jaques Villeneuve, de man die na zijn beschamende optreden in Australië onder vuur ligt bij de pers, kon opnieuw geen potten breken en zette een voorlopige zeventiende tijd neer. Over de Canadees gaan, na zijn optreden in Australië, de geruchten over een vroegtijdig vertrek bij Sauber. BAR testrijder Davidson wordt door velen getipt al vervanger voor Villeneuve. Wanneer dit op waarheid blijkt te berusten zou dat wel eens het einde van de Formule1-carrière kunnen betekenen voor de wereldkampioen uit 1997.

 _____________

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet