Diversen

Sport Kort: Zeges voor Peter Kox en Kevin Magnussen op de Eurospeedway

Pech en geluk voor de Nederlanders afgelopen weekend op de Eurospeedway. Peter Kox won tweemaal en Stef Dusseldrop zag de zege aan zijn neus voorbij glippen.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s ADAC/ATS F3


kox_eurospeedway_adac_gt_2
Twee podiums voor Peter Kox op de Eurospeedway.


Dubbele zege voor Peter Kox
Met twee zeges in de ADAC GT Masters op de Eurospeedway was Peter Kox een tevreden man. Samen met Albert von Thurn und Taxis won de Eindhovenaar beide wedstrijden meetellend voor de ADAC GT Masters met de Reiter Lamborghini. Op een opdrogende baan pakten zij afgelopen zaterdag de eerste overwinning van het weekend gevolgd door de beide Audi R8’s van Ludwig/Mies en Klingmann/Giermnaziak. Tijdens de tweede wedstrijd op zondag stond Albert von Thurn und Taxis behoorlijk onder druk van een snel oprukkende Tim Bergmeister. “Voor mij was dit het zwaarste duel wat ik ooit beleefd heb” verklaarde een vermoeide von Thurn und Taxis na afloop. Wij beleefden een perfect weekend en de auto heeft geen schrammetje” Met hun zege behouden Kox/Von Thurn und Taxis de leiding in het kampioenschap hoewel de strijd met de Mühlner Porsche van Tim Bergmeister/ Schmickler nog volledig open is

dusseldorp_eurospeedway
Stef Dusseldorp was niet blij met zijn derde plek op de Eurospeedway.

Dusseldorp verspeelt de zege
Stef Dusseldorp behaalde voor het team van VAR op de Eurospeedway afgelopen zaterdag een derde plek maar voelde er zich niet erg gelukkig mee. Maar in werkelijk de allerlaatste ronde verprutste de Nederlander zijn kansen door te spinnen waardoor Kevin Magnussen en Jimmy Eriksson de eerste en tweede plek a.h.w in de schoot geworpen gekregen. Dusseldorp: “Het was een domme fout die gewoon niet had mogen gebeuren. Er stond daar veel water op de baan en eigenlijk was ik er de gehele dag goed doorheen gekomen. En ook in de laatste ronde was ik voorzichtig genoeg.” Vijf ronden eerder was teamgenoot Daniel Abt op deze zelfde plek in de fout gegaan en viel naar de vierde plek terug. Tom Dillmann eindigde als vijfde en de Oostenrijker Will Steindl eveneens uitkomend voor het team van Frits van Amersfoort werd als zesde geklasseerd. In de tweede wedstrijd eindigde Abt en Dusseldorp respectievelijk als vierde en zesde. Polesitter Tom Dillmann ging te vroeg weg en kreeg voor zijn acties een “drive-through” opgelegd. Hij werd nog als achtste geklasseerd maar de zege ging naar de Zweed Jimmy Eriksson gevolgd door zijn landgenoot Felix Rosenqvuist. Beiden met Dallara F307 Volkswagen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet