Formido Swift Cup

Swift Cup: Niels Langeveld is ‘Mister Perfect’ tijdens Hammerite-weekend (update)

480_langeveld_podium

Niels Langeveld heeft zondag ook de tweede Formido Swift Cup-manche van de Hammerite Ultimate Races op Circuit Park Zandvoort gewonnen. Dankzij ‘winst’ in de kwalificatie, de dubbele zege en het tweemaal neerzetten van de snelste raceronde, scoorde de Sassenheimer optimaal. "Dit weekend de maximaal haalbare 44 punten! Dat is in de Formido Swift Cup nog nooit iemand gelukt’’, aldus ‘Mister Perfect’, die tevens de leiding in het tussenklassement overnam van Niels Kool. Na de incidentrijke race kregen Niels Kool, Nick Hummel, Marcel Dekker en Glenn Coronel nog tijdstraffen aan de broek. Kool voor een jumpstart, de overige drie rijders vanwege 'misbehaviour on the track'.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Tim Böhme, Chris Schotanus en Erik van der Schaaff

480_swift_start_9789

Vanwege het reversed grid-systeem mag Marcel van de Maat, de nummer 8 van race 1, dit keer vanaf poleposition beginnen. Naast hem op de eerste startrij staat voormalig vice-kampioene Sandra Douma, dus de BS Racing-coureur zal bij het vertrek goed moeten opletten om zijn fraaie aanvangspositie te kunnen verzilveren. Bij de start is Marcel uitstekend weg. Achter Sandra Douma heeft Steijn Schothorst een bliksemstart en passeert hij in de strijd om P3 Dennis van de Laar. Niels Kool is op plek 5 te vinden, waarna Marcel Dekker, Peter Schreurs, Niels Langeveld en Marth de Graaf volgen.

Momentje Glenn Coronel
Steijn Schothorst is voor de duvel niet bang. Hij valt brutaal aan bij de erg ervaren Douma, die al haar racecapaciteiten nodig heeft om P2 vast te houden. Bij de eerste doorkomst van de S-bocht gaat Glenn Coronel erg wijd. Hij toucheert hardhandig de bandenstapels en gaat meters lang op alleen zijn twee linkerwielen over de baan. Het is een klein wondertje dat Coronel niet op zijn dak eindigt, zó schuin kantelde zijn Suzuki.

480_twee_wielen_8371

Drie dik op de S-bocht af
Terwijl Joost van den Akker even de rondte in gaat en de nodige tijd verliest, is het superclose racen. Richting de S-bocht komt Sandra Douma in de sandwich van Schothorst en Van de Laar terecht. Wonder boven wonder gaat alles goed en komt Schothorst als winnaar tevoorschijn. De jeugdige broer van regerend kampioen Pieter Schothorst ligt nu op plek 2.

480_maat_6242

Koploper Marcel van de Maat profiteert van alle gevechten achter hem en ligt na 2 volle ronden al 1,7 seconden voor op de nummer 2.

480_langeveld_6300

Langeveld zet het gas erop
Niels Kool is vastbesloten om zijn koppositie op de ranglijst te consolideren. Hij valt aan en passeert Dennis van de Laar voor P4. Niels Langeveld, als racewinnaar van de eerste manche als 8ste gestart, heeft zich inmiddels langs Marcel Dekker, Peter Schreurs en Dennis van de Laar gewerkt. Langeveld is hot, want in de vierde ronde neemt hij ook zijn grote rivaal om het kampioenschap Niels Kool te grazen. Niels Langeveld gaat als de brandweer, want niet veel later is Sandra Douma eveneens de klos en ligt de Sassenheimer reeds op P3.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet