NASCAR

NASCAR: Jack Roush verloor oog tijdens vliegtuigcrash

Amper drie weken na zijn vliegtuigcrash op Wittmann Regional Airport keerde de befaamde motorentuner en teameigenaar Jack Roush in Michigan alweer terug op het circuit.

Tekst Willem J. Staat
Fotó’s Ford Motorsport USA

jack_roush_michigan
Roush Fenway eigenaar Jack Roush is een keiharde. Hij overleefde tweemaal een
bijna fatale crash op het circuit en tweemaal in de lucht. Wel vraagt hij zich nu
af of hij het verdiend heeft om te overleven.


Snelle comeback Jack Roush
Roush Fenway teameigenaar Jack Roush keerde gisteren op de Michigan International Speedway alweer terug op het circuit. Roush verklaarde tegenover de media dat hij zich een erg gelukkig mens voelt nu hij voor de tweede keer een vliegtuigongeluk overleefd heeft.“Ik voel me erg gelukkig, maar ze hebben mij wel te grazen genomen. Ik had het genoegen om met twee ogen prachtig zicht te hebben gehad. Nu heb ik het genoegen om met één oog zicht te hebben. Ik kan de bougies niet meer met mijn linkeroog bestuderen. Maar dat deed ik toch al met mijn rechteroog” aldus de 68-jarge Roush.

Nadat Roush afgelopen woensdag uit het ziekenhuis ontslagen was verscheen hij gisteren op de Michigan International Speedway voor het eerst in het openbaar. Jack Roush verloor bij die crash zijn linkeroog en liep bovendien rugletsel, beschadigde wangen en een gebroken kaak op. Jack Roush: “Ik zal volledig herstellen en ik denk dat ik in de toekomst zelfs nog meer kan zien dan noodzakelijk is.!”

Roush ging niet op de oorzaak van het ongeluk in maar verklaarde dat hij “in conflict” gebracht werd met een ander toestel dat zich nog op de grond bevond.

Jack Roush: “Ik ben er trots hoe de organisatie er zich door heen geslagen heeft. Wij zijn beland op het Top 5 doel dat ik voor ogen had. Roush Fenway Racing zal mij en iedereen die er werkt overleven. Dit was een kleine testcase hoe het verder moet zonder Jack als integrale speler. De organisatie is groter dan mij. Wij zijn sterk en doen het goed op het juiste tijdstip van het jaar."

Roush verklaarde zo snel mogelijk weer te willen gaan vliegen. “Wiley Post(een bekende Amerikaanse piloot) had ook maar één oog. Er zijn geen restricties. Voor een piloot van een commerciële maatschappij waarschijnlijk wel, maar ik zie niet in waarom ik niet kan vliegen”. Op het circuit ontsnapte Roush als coureur tweemaal aan de dood en in de lucht eveneens tweemaal. Roush: “Ik heb ontzettend veel geluk gehad dat ik dit allemaal heb kunnen overleven en misschien had ik het wel niet verdiend. Ik weet niet of ik in mijn leven wel genoeg gedaan heb voor de kansen die ik gehad heb. Misschien heb ik daarom juist meer tijd gekregen.”

nationwide_roush_fenway_racing
De Roush Fenway organisatie is groter dan Jack Roush zelf.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet