Formido Swift Cup

Swift Cup: Niels Langeveld pakt pole, Van de Laar en Kool raken beste tijd kwijt (update)

480_swift_kw_langeveld

Niels Langeveld start zondag tijdens de eerste Formido Swift Cup-manche van de Hammerite Ultimate Races op CPZ vanaf poleposition. Hij klokte zaterdag op het Zandvoortse raceasfalt de rapste kwalificatietijd. Met een snelste chrono van 2:07,842 bleef hij de concurrentie voor.

Tekst: Marc Kok
Fotografie: Tim Böhme en Erik van der Schaaff

Zaterdagochtend om 10.30 uur vertrekken er 24 snelle Suzuki’s voor de 20 minuten durende ‘kwalli’. Het is goed te zien dat Jos Veldboer weer van de partij is. De rookie, die dit seizoen op 51-jarige leeftijd zijn racedebuut maakte, was tijdens het Masters of F3-weekend behoorlijk gewond geraakt. Tijdens een crash liep hij onder meer breuken in een sleutelbeen en zijn rug op. Veldboer verwachtte destijds pas weer in september tijdens de Wijzonol Trophy zijn rentree te kunnen maken, maar hij herstelde fysiek sneller dan hij had kunnen voorzien.

480_swift_kw_veldboer

Geslaagde test
Afgelopen vrijdag, tijdens de vrije training, testte Veldboer zichzelf. "Ik voelde me toch wel wat ongemakkelijk om in te stappen. Het was een heel gek gevoel om langs de plek te rijden waar het ongeluk is gebeurd. Dat vond ik bijzonder’’, zegt de racende ondernemer. "Veel collega-coureurs waren verbaasd dat ik al weer zo snel terug was om te gaan rijden. In de eerste training reed ik al heel snel een 2.12,70 en in de tweede sessie heb ik die tijd aangescherpt naar 2.12,64. Ook waren de rondetijden mooi constant, al voelde ik me nog wel wat stijf na de trainingen. Maar omdat het zo goed ging, heb ik me laten inschrijven voor de races.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet