Sportscars

Sportscars: Droomweekend voor Ganassi Racing

Behalve zeges in Indycar en NASCAR behaalde het team van Chip Ganassi afgelopen weekend op het circuit van Watkins Glen met de combinatie Pruett/Rojas tevens de zege in de GrandAm sportscarseries.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: GrandAm

start_watkins_glenn
Start op Watkins Glen. Rojas neemt direct de leiding.

Droomweekend voor Ganassi Racing
De combinatie Scott Pruett en Memo Rojas behaalde met hun BMW Riley de zevende GrandAm DP-overwinning dit seizoen. Daarmee evenaarden zij het record van Alex Gurney en Jon Fogarty. Die behaalden tijdens hun kampioensjaar zeven overwinningen. Scott Pruett versloeg Max Angelelli met een miniem verschil van 2.722 seconden. Na twee late neutralisaties wist Pruett de leiding in handen te houden. Van de 99 ronden tellende wedstrijd reed Pruett er maar liefst 60 op kop. Met de zevende zege op Watkins Glen bouwden Pruett en Rojas een voorsprong van maar liefst 26 punten op hun naaste rivaal Ryan Dalziel op. Dalziel eindigde op Watkins Glen als vierde.

Scott Pruett: “Wij hadden een solide auto en een goede set-up voor Watkins Glen. Het verkeer was vrij moeilijk want je kon gemakkelijk twee seconden per ronde verliezen. Wij probeerden op de intelligentste manier door het verkeer heen te komen.” Memo Rojas startte vanaf pole en reed tweemaal negen ronden aan de leiding. Ricky Taylor reed met de Suntrust Ford Dallara ruim 29 ronden aan de leiding totdat hij aan Max Angelelli overgaf. Na de laatste reguliere pitstop kreeg Pruett de leiding eigenlijk definitief in handen en had een beetje geluk. Achter hem bevonden zich twee GT-bolides en Angelelli slaagde er niet meer in om het gat dicht te rijden.De combinatie Gurney/Fogarty eindigde als derde met hun GAINSCO Chevrolet Riley. Kort voor het einde waren er twee neutralisaties. De eerste kwam toen de Stevenson Motorsports Camaro met technische problemen stilviel. De tweede kwam 15 minuten voor het einde toen Burt Friselle, Tracy Krohn en David Donohue bij een aanrijding betrokken waren.

dempsey_racing_wg
Eerste zege voor het team van Patrick Dempsey in de GrandAm GT-klasse.

Eerste zege team Patrick Dempsey
In de GT-klasse behaalde de combinatie de Mazda RX8 van het team van Patrick Dempsey zijn allereerste overwinning. Een prachtige inhaalmanoeuvre van Leh Keen bracht de Dempsey Racing Team Seattle aan de leiding bij de GT’s. De combinatie Bomarito/Tremblay eindigde als tweede. Het GT-klassement wordt aangevoerd door de combinatie Segal/Assentato met 290 punten. Daarachter volgt Sylvain Tremblay met 286 punten. In het GrandAm kampioenschap staan alleen nog Montreal op 28 augustus en Miller Motorsports Park op 11 september a.s. op de kalender.

Uitslag:
1. Pruett/Rojas BMW Riley 99 ronden
2. Angelelli/Taylor Ford Dallara 99 ronden
3. Gurney/Fogarty Chevrolet Riley 99 ronden
4. Dalziel/Forest BMW Riley 99 ronden
5. Garcia/Rice Porsche Coyota 99 ronden
6. Friselle/Valliante Ford Dallara 98 ronden
7. Negri/Pew Ford Dallara 99 ronden
8. Donohue/Law Porsche Riley 99 ronden
9. Patterson/Von Moltke Ford Dallara 99 ronden
10. Barbosa/Borcheller/France Porsche Riley 97 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet