Supercar Challenge

DSC: Regenrijders komen bovendrijven bij natte Rizla


100808_de_cock1

Voor Luc de Cock was er na de pitstops geen vuiltje meer aan de lucht. De Cock bleef in de regen snelle rondetijden noteren en profiteerde bovendien van de vele resultaatseconden van de concurrentie. De Cock schreef hierdoor met ruime voorsprong de race op zijn naam. Tweede eindigde Pieter van Soelen, voor Robin en Ferry Monster.
Bij de Sport-divisie van de Dutch Supercar Challenge namen veel deelnemers bij de startopstelling de gok om op slicks de baan op te gaan. Dit bleek een verkeerde keuze, omdat het bij de opstelronde al hevig begon te regenen. Veel coureurs doken dan ook al voor de start van de race de pitstraat in om alsnog regenbanden te laten monteren. Peter Versluis, André de Vries, Richard van den Bos en Rob Nieman startten hierdoor onder andere vanuit de pitstraat.

100808_claassen1

Peter Claassen en Aart Bosman maakten beiden wel de goede keuze en pakten daardoor de eerste twee posities bij de start van de race. Zij konden meteen een voorsprong opbouwen op de rest, maar die kwam de ronden daarna sneller dichtbij.
De snelste achtervolgers waren Richard van den Bos en André de Vries. Beide coureurs waren in fel gevecht met elkaar, en reden bovendien het gat naar de kop van het veld dicht. In de vierde ronde slaagde De Vries er al in om voorbij te gaan aan de koplopers van het veld. Peter Claassen kon wel uitlopen op zijn achtervolger Bosman, maar zag die voorsprong weer krimpen nadat hij een uitstapje door het grind maakte.

100808_bosman1

Richard van den Bos reed ook in de top van deze divisie, maar hij maakte een fout door te vroeg een rijderwissel te maken. Van der Zweerde nam hierbij wel het stuur over en noteerde in de BMW E36 M3 zeer snelle rondetijden, maar moest nog een keer extra binnenkomen tijdens het reguliere pitwindow.
Ook deze verliep niet vlekkeloos omdat Van der Zweerde veel te kort stilstond. Van der Zweerde, die inmiddels op was geklommen naar een positie vlak achter koploper André de Vries, kreeg hierdoor een stop-and-go penalty van maar liefst 73 seconden en zag daarmee een goede klassering in rook opgaan.

100808_de_vries1

André de Vries kende ook nog een spannend moment in het midden van de race. Bij het inhalen van een Focus Sport-bolide in de GT-bocht toucheerden beide bolides elkaar waarna de ophanging van de BMW van De Vries niet meer geheel recht was. Toch kon De Vries zijn weg vervolgen en met een ruime voorsprong de eerste positie opeisen. Peter Claassen kreeg nog een drive-through penalty voor gevaarlijk weggedrag nadat hij in de Ramshoek Rob Nieman had aangetikt maar finishte desondanks op de tweede plaats. Derde eindigde Aart Bosman, die zich met zijn Lotus Exige uitstekend had vermaakt in de regen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet