Supercar Challenge

DSC: Regenrijders komen bovendrijven bij natte Rizla

100808_bovenbalk_ss21

De zondagrace van de Supersport II- en Sport-divisie van de Dutch Supercar Challenge stond in het teken van de regen. Voorafgaand aan de race was het nog droog, maar bij de startopstelling begon het al te druppelen waardoor de coureurs voor een moeilijke keuze kwamen te staan. Luc de Cock bleek met zijn Lotus 2-Eleven uitermate snel en pakte de overwinning, voor Pieter van Soelen. Robin en Ferry Monster eindigden met hun RIWAL Seat Leon SuperCopa op de derde plaats. In de Sport-divisie ging de overwinning naar André de Vries nadat Richard van den Bos en Bert van der Zweerde een stop-and-go kregen voor een te korte pitstop. Tweede werd hierdoor Peter Claassen en derde werd Aart Bosman met zijn Lotus Exige.

Tekst en foto's: DSC

100808_soelen1

In de Supersport II-divisie koos bijna de gehele kop van het veld voor intermediates. Bij de start van de race was het Pieter van Soelen die snel reageerde op het doven van de rode lichten. De BMW-coureur dook als eerste de eerste bocht in, maar zag in zijn spiegels meteen Luc de Cock opduiken. Van Soelen werd meteen door De Cock onder druk gezet en ging daardoor in de Ruskenhoek wijd waarbij hij zijn BMW nog net in het goede spoor kon houden. De Cock schoot echter voorbij. Ook Ferry Monster schoot rechtdoor bij de Ruskenhoek maar kon zijn derde positie behouden.

100808_monster1

Toch ging het daarna fout voor Monster omdat hij zich met de Seat Leon SuperCopa verremde in de GT-bocht. Monster schoot rechtdoor het grind in maar kon zijn weg wel vervolgen. Monster verloor hiermee wel een plek aan Focus-coureur Van der Donk.

Van der Donk noteerde in de beginfase goede rondetijden maar verloor in ronde vijf veel tijd waardoor Ferry Monster en Eugène Janssen voorbij konden steken. Achter van der Donk was het Jan Storm die aansloot.
Na de pitstops was Pieter van Soelen door zijn resultaatseconden teruggevallen tot de derde positie achter Robin Monster. Hierna ontstond een spannend gevecht tussen het tweetal, waarbij het Pieter van Soelen was die aan het langste eind trok. Monster, die na afloop aangaf zijn auto helemaal op droog weer te hebben afgesteld, kon niet anders doen dan zijn derde positie consolideren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet