Supercar Challenge

DSC: VEKA Racing scoort dubbel tijdens Rizla Racing Day

100808_versluis1

Team VEKA Racing heeft een goede slag voor het kampioenschap geslagen op Assen. Zowel op zaterdag als op zondag scoorde het team met Peter Versluis en Rick Abresch een dubbel, waarbij het tweemaal Peter Versluis was die zegevierde. Versluis deed hiermee goede zaken voor het kampioenschap van de GT-divisie van de Dutch Supercar Challenge. Ook de man op de derde positie was zowel op zaterdag als op zondag dezelfde. René Snel mocht namelijk tweemaal het podium beklimmen. In de Supersport I-divisie ging Henk Thuis er met de eerste plaats vandoor. Makkelijk had Thuis het zeker niet, want Charlie Frijns eindigde op slechts 0,1 seconde van Thuis. Derde eindigde Kees Kreijne met de Aston Martin. Nelson van der Pol won bij de BRL´s.
Bij de start van de race ging het in de eerste bocht voor een paar coureurs al fout. De Slowaak Dick Kvetnansky spinde namelijk met zijn K1 in de eerste bocht waarna Dave Basu in een reactie ook spinde. Wonder boven wonder konden alle overige deelnemers deze bolides ontwijken.


Tekst en foto's: DSC

Aan Peter Versluis ging dit alles voorbij. De Ferrari-coureur kon zijn pole position verzilveren en zag bovendien in zijn spiegels dat Rick Abresch in de tweede Ferrari kon volgen. René Snel kon zijn derde positie niet behouden, want Alex van ’t Hoff ging de Porsche GT2 van Snel bij de start voorbij.

100808_bovenbalk1

Snel herpakte zich echter en kon in de tweede ronde weer voorbij gaan aan Van ’t Hoff. Daarna zette Snel met goede rondetijden de achtervolging in op beide VEKA-Ferrari’s, maar in een poging om bij een van de Ferrari’s buitenom voorbij te gaan ging het fout. Snel probeerde dit in de eerste bocht, maar de uitloopstrook met het natte kunstgras zorgde ervoor dat Snel spinde. De Porsche-coureur kwam hierdoor niet alleen achter Alex van ’t Hoff terecht maar ook achter Cor Euser die vanaf de achttiende startpositie inmiddels was opgeklommen tot positie vier.

100808_abresch1

Euser kon daarna zonder veel moeite voorbij gaan aan Van ’t Hoff en kreeg het daarna aan de stok met Rick Abresch. Abresch gaf zich echter niet zomaar gewonnen waardoor het publiek een spannend gevecht te zien kreeg. Euser waagde uiteindelijk een inhaalactie op het bochtige eerste gedeelte van het circuit, waarbij beide bolides bocht na bocht naast elkaar bleven rijden. Euser besliste dit gevecht uiteindelijk in zijn voordeel en leek daarna richting Peter Versluis te kunnen rijden. Toen sloeg echter het noodlot toe voor Euser. De ervaren coureur moest zijn Marcos LM600 namelijk met technische problemen naast de baan parkeren. Na afloop bleek een kapot wiellager de oorzaak.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet