Formule 3

F3: Eerste Portugese zege in Formule 3 Euro Serie

Eerste Portugese overwinning in de Formule 3 Euro Serie: op de Nürburgring zegevierde Motopark-coureur António Félix da Costa in de tweede race van het weekeinde. Hij eindigde voor de Duitser Marco Wittmann en de Fransman Jim Pla. Edoardo Mortara, die ditmaal als zesde nog één punt scoorde, komt met een voorsprong van 18 punten als leider in het kampioenschap naar Zandvoort.

Tekst: René de Boer
Foto's Willem J. Staat


da_costa_euroseries_winnaar_race_2
Eerste overwinning voor António Félix da Costa

Laurens Vanthoor heeft weer eens pech: hij komt vanwege een defecte startmotorkabel niet weg bij het begin van de opwarmronde en zijn auto wordt de pits in geduwd. Valtteri Bottas blijft staan bij de start. Net na de start raken drie Motopark-coureurs elkaar: Mäki, Zanella en Laine. Zo zijn er nog maar tien auto’s over – de safety-car vangt het veld op bij de start van ronde twee. Felix da Costa leidt voor Pla, Wittmann, Sims, Merhi en Mortara. Na reparatie kan Vanthoor in de derde ronde alsnog de race aanvangen. Bij de start van de vijfde ronde wordt de race weer vrijgegeven.

f3_euroseries_actie
Merhi en Sims met elkaar in duel

Bij de herstart pakt Felix da Costa meteen een flinke voorsprong, terwijl ART-teamgenoten Pla en Sims het met elkaar aan de stok krijgen. Wittmann profiteert en schuift door naar de tweede plaats, Sims is derde en Pla vierde. Juncadella krijgt een drive-through vanwege het afsnijden van de chicane. Voor de rest zijn er geen positiewisselingen meer en zo wint Felix da Costa voor Wittmann en Sims.

Uitslag:
1. António Félix da Costa (Por), Dallara F308-Volkswagen, 20 r. in 30:35,113 (gem. 142,383 km/u)
2. Marco Wittmann (Dui), Dallara F308-Volkswagen, op 0,780
3. Alexander Sims (GBr), Dallara F308-Mercedes, op 9,345
4. Jim Pla (Fra), Dallara F308-Mercedes, op 12,230
5. Roberto Merhi (Spa), Dallara F308-Mercedes, op 13,893
6. Edoardo Mortara (Ita), Dallara F309-Volkswagen, op 14,745

Stand na 10 van 18 races:
1. Edoardo Mortara, 66 punten
2. Marco Wittmann, 48
3. Alexander Sims, 37
4. Valtteri Bottas en Roberto Merhi, 35

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet