Supercar Challenge

DSC: Gebroeders Monster profiteren optimaal van regen op Assen

100807_monster1

De eerste race van de Supersport II- en Sport-divisie op het TT-circuit van Assen tijdens de Rizla Racing Day kreeg door de regen een verrassende wending. Robin en Ferry Monster konden met hun voorwiel aangedreven Seat Leon SuperCopa optimaal profiteren van deze omstandigheden en boekten hiermee hun tweede overwinning van het seizoen. Tweede werd Luc de Cock, die hiermee onderstreepte de weg naar boven te hebben ingezet. Pieter van Soelen eindigde op de derde plaats. In de Sport-divisie kaapten Bert van der Zweerde en Richard van den Bos in de slotminuten de overwinning weg voor de neus van André de Vries. Derde werden John van der Voort en Peter Claassen.

Tekst en foto's: DSC

bovenbalk1

De van pole position gestarte Pieter van Soelen had de eerste ronden problemen om het juiste tempo te rijden. Van Soelen, die achteraf aangaf dat zijn banden nog niet op temperatuur waren, werd in de eerste ronde al voorbij gereden door Luc de Cock en moest de ronden daarna ook toestaan dat zowel Diederik Sijthoff als Ferry Monster aan hem voorbij gingen.

100807_de_cock1

Luc de Cock kon in de beginfase een goed tempo rijden. Diederik Sijthoff was de enige coureur die De Cock kon volgen. Toch vielen de tijden van Sijthoff naar een paar ronden terug waardoor De Cock met zijn Lotus 2-Eleven GT4 wat lucht kreeg.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet