Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Liiv scoort eerste overwinning in het NEC

490_winnaar_07aug10-202

Karl Oscar Liiv heeft na een superstart de eerste overwinning van het Rizla weekend in Assen gescoord. De jonge Est bracht daarmee de volle punten binnen voor het Nederlandse MP Motorsport en behaalde zo zijn eerste overwinning in de Formule Renault 2.0.

Tekst: Claire Dubbelman
Foto's: Chris Schotanus

480_start1_07aug10-394

De race begon onder lastige omstandigheden. Vanwege de eerste paar druppels die op het Assense asfalt vielen, besloot de wedstrijdleiding om deze eerste manche tot een ‘wet race’ te benoemen . Deze beslissing hield in dat teams de mogelijkheid kregen om op regenbanden van start te gaan. Slechts één deelnemer koos daarvoor; de Oostenrijkse Johann Ledermair. De nummer 34 had als snelste deelnemer in de Formule Renault 2000 klasse gekwalificeerd en nam daarmee een enorme gok.

Toen de lichten daadwerkelijk doofden waren beide gele MP wagens duidelijk als snelste weg, ten koste van Jeroen Mul die op pole position gekwalificeerd had. Karl Oscar Liiv greep direct de leiding en gaf deze niet meer uit handen.

Achter Liiv gebeurde echter wel het nodige. Kevin Mirocha bleef constant op zijn tweede plaats en verdiende zo zijn eerste podiumplaats. Voor de derde plek bleef het echter nog even spannend, omdat landgenoten Jeroen Mul en Daniel de Jong beiden hard voor deze positie vochten. Twee andere Nederlanders werden enigszins belet door de techniek: Rogier de Wit had problemen bij de start en Liroy Stuarts’ Renault schoot in de zogenoemde pit-limiter, wat hem een tiental plaatsen kostte.

In de Formule Renault 2000, waar met de één na laatste versie van de Formule Renault geracet wordt, was er een overwinning voor Daniel Schilling. De Deen bouwt daarmee zijn voorsprong uit tot 15 punten op broer Dear Schilling. Dit podium kende ook Nederlands succes met Frank Suntjens op een knappe derde plaats.

De tweede race van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup zal plaatsvinden op de publieksdag Rizla Racing Day in Assen om 15.50.

480_podium1_07aug10-549

Uitslag Race 1 (Ronde 10 voor het kampioenschap):
1. Karl Oscar Liiv (in 26 min 22.009 sec)
2. Kevin Mirocha
3. Jeroen Mul
4. Daniel De Jong
5. Ludwig Ghidi
6. Mikkel Mac
7. Liroy Stuart
8. Rogier de Wit
9. Sam Dejonghe
10. Daniel Schilling
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet