Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Column Jeroen Bleekemolen vanuit Mid Ohio en de 2 seater van Arie Jr

480_2seater

Ik ben het American Le Mans Series race weekend in Mid Ohio goed begonnen. Vooraf had ik al gehoord dat dit een van de mooiste circuits is van Amerika en dat klopt zeker! Het ligt een beetje in de ‘middle of nowhere’, want zelfs de mobiele telefoons hebben hier slecht bereik. Maar een bezoek aan Mid Ohio is zeker de moeite waard.


We rijden dit weekend samen met de Indycar. Toen ik het circuit op kwam zag ik dat die bezig waren met de 2-seater rides. Die werden onder andere gedaan door Arie Luyendyk Jr. Ik ging even langs om hem gedag te zeggen en hij nodigde me meteen uit een rondje mee te gaan achterin de Indycar. Normaal hou ik helemaal niet van meerijden, maar omdat ik het circuit nog niet kende leek het me de ideale manier om het circuit te verkennen. En voor ik het wist zat ik achterin. Dat was best even eng, maar na een rondje begon het een beetje te wennen. Tijdens de tweede ronde begon ik het zelfs leuk te vinden. De Indycars gaan behoorlijk hard. En als je zelf niet rijdt, voelt het nog veel sneller! Een mooie ervaring, zeker op dit snelle circuit.

Een paar uur later begon onze eerste ALMS vrije training. Ik begon en kon de auto meteen op P1 zetten. Dus de rondjes van Arie Jr. hebben me goed geholpen! Ik heb de auto steeds meer weten te verbeteren en gaf halverwege het stuur over aan mijn teamgenoot Tim Pappas. Mijn snelste tijd is blijven staan, we stonden uiteindelijk 0,4 seconden voor op P2. En de baan is echt super om te rijden. Het was vandaag wel weer onzettend warm. En op dit circuit heb je bijna geen rust, want er volgen veel bochten achter elkaar. Dus meteen weer een goede training. Iedereen kwam redelijk gesloopt de auto’s uit. Gelukkig rijden we de race met een koelvest aan, anders zou het echt afzien worden. Je moet ieder moment goed opletten, want de muren staan dichtbij. En met veel verkeer op de baan is het behoorlijk lastig.

Morgen hebben we nog 2 uur vrije training en dan is de kwalificatie. Ik hoop dat ik mijn pole position reeks voort kan zetten, dat is in ieder geval de inzet. Live updates kun je krijgen via Twitter (jbleekemolen), als ik ontvangst weet te krijgen met mijn mobiele telefoon natuurlijk!

Groeten,

Jeroen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet