WTCC

WTCC: Overwinningen voor Huff en Priaulx in Brno

100801_wtcc_brno_huff_win_race_2
Rob Huff behaalt in race 1 zijn eerste overwinning van het seizoen

Rob Huff en Andy Priaulx zijn de winnaars geworden van de beide WTCC-races op het circuit van Brno. Voor Huff was het zijn eerste overwinning van het seizoen, terwijl Priaulx al voor de vijfde keer dit jaar als eerste werd afgevlagd, en al voor de vierde keer in een tweede race met reversed-grid. Priaulx’ zege in de tweede race was een heel speciale, want het was de 50e overwinning voor BMW sinds het WTCC in 2005 nieuw leven werd ingeblazen. Tom Coronel werd in de eerste ronde van de eerste race van de baan gereden, waarmee de race voor hem ten einde was. In de tweede race klom hij, mede dankzij een fantastische start, op van het eind van de grid naar de tiende plaats, waarmee hij nog één punt voor het kampioenschap pakte.

Tekst: René de Boer
Foto's: FIA WTCC/Photo 4


100801_wtcc_brno_start_race_1_480
Start race 1: Huff pakt de leiding voor Tarquini

In de eerste race pakt Rob Huff vanaf pole bij de rollende start de leiding, gevolgd door Tarquini, Turkington en Menu. In de vierde ronde gaat het mis: Coronel wordt aangetikt door Priaulx en raakt op zijn beurt Barth, die vervolgens Poulsen in de rondte tikt. Ook Gené is geraakt. Barth en Poulsen kunnen de race voortzetten, voor Gené en Coronel is de wedstrijd over. In de tweede ronde komt de safety-car voor twee ronden in actie, die zoals gebruikelijk bij het geplande aantal van oorspronkelijk tien ronden worden opgeteld. Huff leidt voor Tarquini, Turkington, Menu, Farfus, Michelisz, Muller, Nykjaer, Priaulx, Monteiro en O’Young, die op de elfde plaats de beste privérijder is.

100801_wtcc_brno_o_young_action_480
Darryl O'Young werd in beide races beste privérijder

In ronde vier wordt de race weer vrijgegeven. Michelisz komt in botsing met Turkington, die vervolgens de Chevrolet van Muller raakt. De SEAT van Michelisz belandt in de grindbak, Muller en Turkington kunnen met schade de race voortzetten. Priaulx is ondertussen op weg naar voren: hij haalt in de negende ronde Monteiro in en is daarmee zevende. Twee ronden later verovert Priaulx de zesde plaats van Nykjaer. In de laatste ronde gebeurt er vooraan niets meer en zo wint Huff voor Tarquini, Menu en Farfus. Turkington laat Priaulx nog voorbij, die daarmee vijfde wordt. Turkington eindigt als zesde voor Nykjaer, terwijl Darryl O’Young als achtste algemeen nipt de overwinning bij de privérijders voor de neus van de sterk herstelde Poulsen wegkaapt.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet