Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 2

GP2: Eerste zege voor Giacomo Ricci op de Hungaroring

De Italiaan Giacomo Ricci heeft in zijn tweede volledige GP2 seizoen zijn allereerste wedstrijd op de Hungaroring gewonnen. Met een voorsprong van meer dan 5 seconden wist Ricci de Duitser Christian Vietoris voor te blijven.

Tekst Willem J. Staat
Foto: GP2


ricci
Giacomo Ricci op weg naar zijn eerste GP2 zege.


Eerste zege Giacomo Ricci
In de eerst acht ronden wist Ricci al een voorsprong van drie seconden op de Belg D’Ambrosio op te bouwen. Maar in de elfde ronde moest de Belg met een technisch defect opgeven. Daardoor kwam Vietoris, die al een zeer goede start produceerde op de tweede plek. Vietoris zag echter geen kans meer om bij Ricci aansluiting te vinden en eindigde als tweede. Davide Valsecchi pakte de derde podiumplek nadat hij in de slotfase Giedo van der Garde van derde plek wist te verdringen. Oliver Turvey en Luca Filippi eindigden resp. als vijfde en zesde.

Valsecchi mocht nog van geluk spreken dat hij het podium haalde want in de tweede ronde trachtte een overenthousiaste Sergio Perez aan hem voorbij te steken en raakte de bolide van Valsecchi lichtjes. Valsecchi kon zijn weg vervolgen, Perez ging in de rondte. Dit had als gevolg dat Luis Razia bij Perez binnenknalde en diens wielophanging beschadigde. Het bracht een kettingreactie teweeg want Sam Bird knalde op zijn manier bij Pastor Maldonado binnen. De Venezolaan liep een beschadigde voorvleugel op maar vervolgde zijn weg. Omdat Maldonado de aanwijzingen van de wedstrijdleiding negeerde werd hij gediskwalificeerd. Ook voor Sam Bird was de wedstrijd over. De Belg Michel Herck, die vanaf de eerste startrij vertrok moest met een technisch defect opgeven.


Uitslag
1 - Giacomo Ricci - DPR - 28 rondeb 42'56 " 588
2 - Christian Vietoris - Racing Engineering - 7 " 097
3 - Davide Valsecchi - iSport - 16 "712
4 - Giedo van der Garde - Addax - 19 " 708
5 - Oliver Turvey - iSport -
6 - Luca Filippi - Super Nova -
7 - Dani Clos - Racing Engineering -
8 - Adrian Zaugg - Trident -
9 - Charles Pic - Arden -
10 - Marcus Ericsson - Super Nova -


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet